0 Replies Latest reply on Aug 11, 2013 5:48 PM by tari_manga

    JBoss AS 7.1.1.Final | JDK 8 ea | ARM | Linux Linaro Ubuntu server: startup hangs from build100

    tari_manga Newbie

      Ciao everybody, first reporting in case somebody else is testing JBoss AS on an ARM platform: I'm having issues on JBoss startup since moving from JDK8ea build 99 to 100.

      Secondly, If actually anybody can suggest a way for me to debug in a way to understand actually *where* the code executions hangs, I'll be pleased to do it.

       

      I am trying to run JBoss AS 7.1.1.Final on the JDK8 ea on ARM platform and Linux Linaro Ubuntu server. It's an embedded platform with a 4-core ARM processor. I've tested with several builds, and all was working fine until  build 1.8.0-ea-b100 where the CPU throttle at 100% and no progress on startup after the line "JBAS015899: JBoss AS 7.1.1.Final "Brontes" starting", ref attached screenshot for typical scenario where the code execution hangs.

       

      Here is a summary of my test of starting up JBoss AS:

       

      JVM build version             Notes
      =======================================================================
      build 1.8.0-ea-b102        hs_err_pid3564.log
      build 1.8.0-ea-b101        hs_err_pid3662.log
      build 1.8.0-ea-b100        hs_err_pid3764.log
      build 1.8.0-ea-b99        JBoss AS STARTED OK, but appeared hs_err_pid4148.log
      build 1.8.0-ea-b98        JBoss AS STARTED OK, but appeared hs_err_pid4306.log
      build 1.8.0-ea-b97        JBoss AS STARTED OK, but appeared hs_err_pid4474.log
      

       

      It appears to me the hs_err* dump is not really correlated with the 100% CPU and hang, but I cannot really tell.

       

      If somebody could kindly suggest a proper way to debug this kind of problem, please?

      Please do remind it's an ARM embedded platform so I don't have a graphical environment and I'm connecting to it via SSH

       

      Thanks Ciao

      MM