0 Replies Latest reply on Nov 14, 2013 11:09 AM by Anthony Mayfield

    Setting up arquillian with Tomcat 6

    Anthony Mayfield Newbie

      Hi everyone,

       

      I'm new to arquillian and so far have been impressed with the clear tutorials that are provided, however I'm starting to get issues now because I need to get the examples working for Tomcat 6.  First of all I downloaded the rinse and repeat tutorial and then I modified the POM to look like below :

       

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
          xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
          xsi:schemaLocation="
              http://maven.apache.org/POM/4.0.0
              http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
          <modelVersion>4.0.0</modelVersion>
      
          <groupId>org.arquillian.example</groupId>
          <artifactId>arquillian-tutorial-rinse-repeat</artifactId>
          <version>1.0-SNAPSHOT</version>
          <packaging>jar</packaging>
      
          <name>arquillian-tutorial</name>
          <url>http://arquillian.org/guides/getting_started_rinse_and_repeat/</url>
      
          <properties>
              <project.build.sourceEncoding>UTF-8</project.build.sourceEncoding>
          </properties>
      
          <build>
              <plugins>
                  <plugin>
                      <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>
                      <version>2.3.2</version>
                      <configuration>
                          <source>1.6</source>
                          <target>1.6</target>
                      </configuration>
                  </plugin>
                  <plugin>
                      <artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
                      <version>2.12</version>
                  </plugin>
              </plugins>
          </build>
          <dependencyManagement>
              <dependencies>
                  <dependency>
                      <groupId>org.jboss.arquillian</groupId>
                      <artifactId>arquillian-bom</artifactId>
                      <version>1.0.2.Final</version>
                      <scope>import</scope>
                      <type>pom</type>
                  </dependency>
              </dependencies>
          </dependencyManagement>
          <dependencies>
              <dependency>
                  <groupId>junit</groupId>
                  <artifactId>junit</artifactId>
                  <version>4.8.1</version>
                  <scope>test</scope>
              </dependency>
              <dependency>
                  <groupId>org.jboss.arquillian.junit</groupId>
                  <artifactId>arquillian-junit-container</artifactId>
                  <scope>test</scope>
              </dependency>
          </dependencies>
          <profiles>
              <profile>
                  <id>arquillian-tomcat-6-remote</id>
                  <dependencies>
                      <dependency>
                          <groupId>org.jboss.spec</groupId>
                          <artifactId>jboss-javaee-6.0</artifactId>
                          <version>1.0.0.Final</version>
                          <type>pom</type>
                          <scope>provided</scope>
                      </dependency>         
                      <dependency>
                          <groupId>org.jboss.arquillian.container</groupId>
                          <artifactId>arquillian-tomcat-remote-6</artifactId>
                             <version>1.0.0.CR5</version>
                          <scope>test</scope>
                      </dependency>
                  </dependencies>
              </profile>
          </profiles>
      </project>
      
      

       

       

      There's no errors in the project and it seems to start running ok.  It prints out the four lines below and it also stops on the debug point in the @Deployment method, however it never seems to get to the @Test method.

       

      Nov 14, 2013 3:50:12 PM org.jboss.arquillian.container.impl.MapObject populate
      WARNING: Configuration contain properties not supported by the backing object org.jboss.arquillian.container.tomcat.remote_6.TomcatRemoteConfiguration
      Unused property entries: {javaVmArguments=-Xmx512m -XX:MaxPermSize=128m -Xverify:none -XX:+UseFastAccessorMethods, jbossHome=target/jboss-as-7.1.1.Final, outputToConsole=true}
      Supported property names: [jmxPort, bindHttpPort, host, managerUrl, unpackArchive, bindAddress, jmxVirtualHost, httpPort, jmxUri, urlCharset, appBase, user, pass]
      

       

      Can anyone help?

       

      Many thanks,

       

      Anthony.