4 Replies Latest reply on Dec 17, 2013 8:56 AM by Radoslav Husar

    mod cluster. error starting apache for using with jboss

    zatopek zatopek Newbie

      hello

      i have two jboss eap 6 in domain.

      i have configure the apache but when apache starts appears this error:

      [Sat Nov 30 16:56:25 2013] [error] (13)Permission denied: mod_advertise: ma_group_join apr_socket_bind failed

      [Sat Nov 30 16:56:25 2013] [error] (13)Permission denied: mod_advertise: multicast join failed for 224.0.1.105:23364.

      [Sat Nov 30 16:56:25 2013] [notice] Advertise initialized for process 7993

      do you know how is this?

       

      thanks

        • 1. Re: mod cluster. error starting apache for using with jboss
          kpagan Newbie

          Seems that since the JBoss has been a commercial product noone answers to these forums anymore!!!

           

          Anyway I did some research and I had also to improvise a bit but I managed to solve this problem.

           

          This problem is due to SELinux configuration.

          If you see the full log you will see that it says:

           

          [notice] SELinux policy enabled; httpd running as context unconfined_u:system_r:httpd_t:s0

          [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)

          [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...

          [notice] Digest: done

          [error] (13)Permission denied: mod_advertise: ma_group_join apr_socket_bind failed

          [error] (13)Permission denied: mod_advertise: multicast join failed for 224.0.1.105:23364.

          [notice] Advertise initialized for process 2822

          [notice] Apache/2.2.15 (Unix) DAV/2 mod_cluster/1.2.4.Final configured -- resuming normal operations

          You have to allow the HTTPD to bind the advertising port 23364.

           

          In order to do that login with a root user or a sudoer user and run:

          semanage port -a -t http_port_t -p udp 23364

           

          if you do not have semanage installed run:

          yum -y install policycoreutils-python

          • 2. Re: mod cluster. error starting apache for using with jboss
            Wolf-Dieter Fink Master

            kpagan wrote:

             

            Seems that since the JBoss has been a commercial product noone answers to these forums anymore!!!

            Are you "noone"

            I'm sure that many people are answering questions here, also Red Hat engineers will give you a helping hand

            But consider, this is a community forum there is no SLA and if there isn't somebody with the appropriate knowledge you may have to wait a bit longer or just ping the thread by writing a comment.

            But agressive asking for an answer might keep people away from you.

            • 3. Re: mod cluster. error starting apache for using with jboss
              Radoslav Husar Master

              Seems that since the JBoss has been a commercial product noone answers to these forums anymore!!!

              No, it was in the wrong forum and people were busy somewhere else. Also note that JBoss family of commercial product are products already for years and years. There has been no change.

               

              Discussion successfully moved from Clustering to mod_cluster.

              • 4. Re: mod cluster. error starting apache for using with jboss
                Radoslav Husar Master

                Please refer to how to configure mod_cluster with selinux in the official documentation:

                 

                mod_cluster Documentation

                 

                I believe in RHEL its shipped with the right policy.