5 Replies Latest reply on Aug 21, 2014 4:49 PM by Gustavo Ehrhardt

    Richfaces 4.3 Fileupload

    mabu2 Newbie

      Hi @all,

       

      very often, when someone tries to upload a file, the dialog gets stucked after selectig the file. The empty progress bar gets rendered but nothing visible happens. Looking in the logs of the webserver, I saw that the application obviously runs in an endless loop:

      ...

      [07/Mar/2014:14:30:27 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:28 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:29 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:30 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:31 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:32 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      [07/Mar/2014:14:30:33 +0100] "GET /CRA/rfRes/fileUploadProgress.jsf?ln=org.richfaces&rf_fu_uid_alt=0.975923708094433 HTTP/1.1" 200 1

      ...

       

      This does not occur every time but very often. Whats the problem?

       

      We're using IE8 (company default ), Webserver is Apache 2.2 with Tomcat 7, Richfaces 4.3

       

      Sorry for my bad english...

       

      Thanks for your Help!

      Matze

        • 1. Re: Richfaces 4.3 Fileupload
          Michal Petrov Master

          Hi,

           

          could you provide a minimal working example of this behaviour? Does it fail in other browsers?

           

          Michal

          • 2. Re: Richfaces 4.3 Fileupload
            mabu2 Newbie

            Hi,

             

            Thanks for your quick reaction, but what do you mean with example?

             

            these are the relevant parts of the page

             

            ...

            <rich:column headerClass="buttoncol">

                <f:facet name="header">

                    <a4j:commandLink styleClass="no-decor" execute="@this" render="attachments"

                                     title="#{msg.addattachment}" oncomplete="#{rich:component('attachmentPane')}.show()" immediate="true">

                               <h:graphicImage library="images" name="plus2.gif" alt="#{msg.addattachment}" />

                            </a4j:commandLink>

                    </f:facet>

                ...

            </rich:column>

            ...

                <!-- ====================================== Selection Attachments ====================================== -->

            <rich:popupPanel header="#{msg.selectfile}" id="attachmentPane" width="440" height="310" domElementAttachment="parent">

                <f:facet name="controls">

                        <h:outputLink style="text-decoration:none;color:black;" value="#" onclick="#{rich:component('attachmentPane')}.hide();return false;">X  </h:outputLink>

                       </f:facet>          

                <rich:fileUpload fileUploadListener="#{infoBean.fileUploadListener}" id="upload"

                    immediateUpload="false" noDuplicate="true" render="attachments">

                </rich:fileUpload>

            <rich:message for="upload"/>

            </rich:popupPanel>

            ...

             

            Last Friday I had this problem the first tim with Firefox 27.0.1, too.

            Here is a screenshot of the dialog, server access log (apache) like posted before (with different timestamps)

            problem.jpg

            error log of the apache:

             

            ...

            [Mon Mar 10 11:36:16 2014] [info] Subsequent (No.80) HTTPS request received for child 0 (server auditnet.intranet.commerzbank.com:443)

            [Mon Mar 10 11:36:17 2014] [info] Subsequent (No.81) HTTPS request received for child 0 (server auditnet.intranet.commerzbank.com:443)

            [Mon Mar 10 11:36:18 2014] [info] Subsequent (No.82) HTTPS request received for child 0 (server auditnet.intranet.commerzbank.com:443)

            [Mon Mar 10 11:36:19 2014] [info] Subsequent (No.83) HTTPS request received for child 0 (server auditnet.intranet.commerzbank.com:443)

            [Mon Mar 10 11:36:20 2014] [info] Subsequent (No.84) HTTPS request received for child 0 (server auditnet.intranet.commerzbank.com:443)

            ...

             

            No log entries in the tomcat server...

             

            Matze

            • 3. Re: Richfaces 4.3 Fileupload
              Michal Petrov Master

              Well, I don't see anything wrong with the code, so it might be a server issue. Did you try other servers?

               

              Screenshot doesn't help, seeing it not work doesn't tell me why it is not working.   I've found RF-12680, is this what you're experiencing?

               

              Michal

              • 4. Re: Richfaces 4.3 Fileupload
                mabu2 Newbie

                Yes indead, every request cascade seems to start with HTTP 413. So it is probably a problem of the web server. I can't use another one. But it is strange that these large requests are only sent sometimes and only with RichFaces. In the example above the same file count be uploaded successfully some seconds before!

                 

                THX

                Matze

                • 5. Re: Richfaces 4.3 Fileupload
                  Gustavo Ehrhardt Newbie

                  Just for mention.

                   

                  I had a similar issue on Internet Explorer.

                  The problem was solved after I added my website in IE "Trusted sites" and I checked the compatibility mode.

                   

                  See ya.