5 Replies Latest reply on Apr 30, 2014 4:23 AM by Jorge Morales

    Problem in deploying QuickStart

    Lokesh Malla Newbie

      Hi All,

       

           I am new to switch yard and i have tried to deploy the quickstart by fallowing the Switchyard Doc.

       

      I am using below specification to run the switch yard.

       

      Jboss EAP 6.1

      Java 6

      Maven 3.2.1

       

        When i am trying to deploy remote invoker through maven it is showing below error

      ==========================================================================================================================================

      C:\SwithYard\jboss-eap-6.1\quickstarts\remote-invoker>mvn jboss-as:deploy

      [INFO] Scanning for projects...

      Downloading: http://maven.repository.redhat.com/earlyaccess/all/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/jboss-bom-parent-1.0.4.Final-redhat-1.pom

      Apr 29, 2014 2:25:20 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Connection reset

      Apr 29, 2014 2:25:20 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: Retrying request

      Apr 29, 2014 2:26:29 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Connection reset

      Apr 29, 2014 2:26:29 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: Retrying request

      Apr 29, 2014 2:27:38 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: I/O exception (java.net.SocketException) caught when processing request: Connection reset

      Apr 29, 2014 2:27:38 PM org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.execchain.RetryExec execute

      INFO: Retrying request

      Downloading: http://snapshots.repository.codehaus.org/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/jboss-bom-parent-1.0.4.Final-redhat-1.pom

      Downloading: http://repo.maven.apache.org/maven2/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/jboss-bom-parent-1.0.4.Final-redhat-1.pom

      [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]

      [ERROR]

      [ERROR]   The project org.switchyard.quickstarts:switchyard-quickstart-remote-invoker:1.1.0.Final (C:\Lokesh\SwithYard\jboss-eap-6.1\quickstarts\remote-invoker\pom.xml) has 1 error

      [ERROR]     Non-resolvable parent POM for org.switchyard:switchyard-parent:1.1.0.Final: Could not transfer artifact org.jboss.bom:jboss-bom-parent:pom:1.0.4.Final-redhat-1 from/to jboss-enterprise-repository-group (h

      ttp://maven.repository.redhat.com/earlyaccess/all/): Connect to maven.repository.redhat.com:80 [maven.repository.redhat.com/124.124.252.180, maven.repository.redhat.com/124.124.252.105] failed: Connection timed out:

      connect @ org.switchyard:switchyard-parent:1.1.0.Final, C:\Users\lokesh_malla\.m2\repository\org\switchyard\switchyard-parent\1.1.0.Final\switchyard-parent-1.1.0.Final.pom, line 17, column 13 -> [Help 2]

      [ERROR]

      [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.

      [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.

      [ERROR]

      [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:

      [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildingException

      [ERROR] [Help 2] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableModelException

       

       

       

      ==========================================================================================================================================

       

      System is trying to download file from

       

      http://repo.maven.apache.org/maven2/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/jboss-bom-parent-1.0.4.Final-redhat-1.pom

      http://snapshots.repository.codehaus.org/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/jboss-pom-parent-1.0.4.Final-redhat-1.pom

       

      but these url's are not working now. I am attaching quistart pom.xml and remote-invoker pom.xm files for reference.  Could any please help in sort out this issue.

       

      Thanks in advance.

      Lokesh

        • 1. Re: Problem in deploying QuickStart
          Keith Babo Master

          That artifact is in the JBoss Enterprise Maven repository, which looks like is not resolved from your machine:

          [ERROR]     Non-resolvable parent POM for org.switchyard:switchyard-parent:1.1.0.Final: Could not transfer artifact org.jboss.bom:jboss-bom-parent:pom:1.0.4.Final-redhat-1 from/to jboss-enterprise-repository-group (h

          ttp://maven.repository.redhat.com/earlyaccess/all/): Connect to maven.repository.redhat.com:80 [maven.repository.redhat.com/124.124.252.180, maven.repository.redhat.com/124.124.252.105] failed: Connection timed out:

           

          Are you able to resolve this URL from the box you are building?

          http://maven.repository.redhat.com/earlyaccess/all/org/jboss/bom/jboss-bom-parent/1.0.4.Final-redhat-1/

          • 2. Re: Problem in deploying QuickStart
            Lokesh Malla Newbie

            Hi Keith,

             

                         Thank you for answering my query. I have no idea where it is redirect to that artifact, i am not finding any URL that configured in my project/pom file and more over i am new to maven also. can you please guide where i have to look exactly.

             

            Regards,

            Lokesh .

            • 3. Re: Problem in deploying QuickStart
              Jorge Morales Master

              Hi,

              Probably you are in a corporate network, and need a proxy to access internet. If that is the case, you should set it up in your maven settings file, which is located under ${you User home folder}\.m2\settings.xml

               

              If you do not know anything about maven, maybe it should be a good start to have a quick introduction, otherwise you will run into a lot of problems like this.

              There are 2 awesome books available http://www.sonatype.com/resources/books to download or read online. "Maven by example" and "maven complete reference".

               

              Have a good read.

              1 of 1 people found this helpful
              • 4. Re: Problem in deploying QuickStart
                Lokesh Malla Newbie

                Hi Jorge,

                 

                     Thank you  for reply, yes i have configured the proxy in my maven settings file  and at the same time i have tried with my own  internet connection both are not worked for me. As i mention it is trying to download the file from mentioned URL but that URL is wrongly parsed i think so.If any other options or wrong in my configuration please suggest me.  And thank you for suggesting some awesome books for me, now i am going through those books to learn  Maven.

                 

                Here is my proxy Settings please see once

                 

                  <proxies>

                    <proxy>

                      <id>optional</id>

                      <active>true</active>

                      <protocol>https</protocol>

                      <username>lokesh</username>

                      <password>xxxxxxx</password>

                      <host>1xx.1xx.1xx.2y</host>

                      <port>xyz</port>

                      <nonProxyHosts>localhost|some.host.com</nonProxyHosts>

                    </proxy>

                    <proxy>

                      <id>optional</id>

                      <active>true</active>

                      <protocol>http</protocol>

                      <username>lokesh</username>

                      <password>xxxxxxx</password>

                      <host>1xx.1xx.1xx.2y</host>

                      <port>xyz</port>

                      <nonProxyHosts>localhost|some.host.com</nonProxyHosts>

                    </proxy>

                  </proxies>

                 

                 

                Regards,

                Lokesh

                • 5. Re: Re: Problem in deploying QuickStart
                  Jorge Morales Master

                  Hi Lokesh,

                  That artifact is located in the Red Hats public repository, so you should be able to browse to that artifact from web-browser. If you do succeed, it is then problem with your maven install.

                  Try the URL in Keith`s comment, and see.

                   

                  Redirection to this repo is due to the fact that in quickstart pom, a repository is defined. So this repository is used as base for any artifact lookup.

                   

                  
                  <repositories>
                  
                  
                  
                  <repository>

                   

                   

                  <id>jboss-public-repository-group</id>

                   

                  <name>JBoss Public Maven Repository Group</name>

                   

                  <layout>default</layout>

                   

                  <releases>

                   

                   

                  <enabled>true</enabled>

                   

                  <updatePolicy>never</updatePolicy>

                  </releases>

                   

                  <snapshots>

                   

                   

                  <enabled>true</enabled>

                   

                  <updatePolicy>never</updatePolicy>

                  </snapshots>

                  </repository>

                  </repositories>
                  

                   

                  If you want more info from maven, run it with -X, that will provide you with a more detailed log to console.

                  1 of 1 people found this helpful