2 Replies Latest reply on May 6, 2014 5:21 AM by Adriel Cruz

    Connecting Jboss 4.0.0 to Oracle 11gR2 64 bit

    Adriel Cruz Newbie

      Hi Guys,

       

      Actually, I have a Java Web Project which uses Jboss 4.0.0, now the catch is, I have to connect the server to Oracle 11gR2 64 bit from my Eclipse Juno IDE. I have already set up the workspace and the JBoss Run Time Server 4.0.0 in my IDE. Also, the "oracle-ds.xml" file have been configured like below:

       

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

       

      <!-- ===================================================================== -->

      <!--                                                                       -->

      <!--  JBoss Server Configuration                                           -->

      <!--                                                                       -->

      <!-- ===================================================================== -->

       

      <!-- $Id: oracle-ds.xml,v 1.6 2004/09/15 14:37:40 loubyansky Exp $ -->

      <!-- ==================================================================== -->

      <!--  Datasource config for Oracle originally from Steven Coy             -->

      <!-- ==================================================================== -->

       

       

      <datasources>

      <local-tx-datasource>

          <jndi-name>jdbc/OracleJDBCDataSource</jndi-name>

          <connection-url>jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:orcl</connection-url>

          <driver-class>oracle.jdbc.driver.OracleDriver</driver-class>

          <user-name>scbfinal</user-name>

          <password>scbfinal</password>

          <exception-sorter-class-name>org.jboss.resource.adapter.jdbc.vendor.OracleExceptionSorter</exception-sorter-class-name>     

            <metadata>

               <type-mapping>Oracle9i</type-mapping>

            </metadata>

        </local-tx-datasource>

      </datasources>

       

      I'm also sure that the url is correct because I can connect in PL/SQL developer using the same.

       

      But the thing is, whenever the web application try to access the database connection, I'm always getting this error:

       

      15:22:58,117 ERROR [ConnectionMaker] getConnection exception from datasource java.sql.SQLException: Io exception: The Network Adapter could not establish the connection

       

      For the record, I do not have any errors during in the server boot up. Attach is the boot log and server log.

       

      details:

       

      OS - Windows 8.1 64 bit

      DB - Oracle 11gR2 64 bit

      IDE - Eclipse Juno 64 bit

      Sever - Jboss 4.0.0

       

      Please advise if I missed out something in the configuration.

       

      Thanks,

      Adriel