2 Replies Latest reply on Nov 8, 2014 4:40 PM by Renan Polo Montebelo

    Error on datasource "Test Connection", but application is fine

    Renan Polo Montebelo Newbie

      I have just installed JBoss EAP 6.3.0 Alpha 1. Then, I deployed MySQL jar and created a new DataSource (JTA enabled). Then, I enable the datasource and click on "Test Connecion", which fails:

       

      Unexpected HTTP response: 500

       

      Request

      {

        "address" => [

        ("subsystem" => "datasources"),

        ("data-source" => "MyAppDS")

        ],

        "operation" => "test-connection-in-pool"

      }

       

      Response

       

      Internal Server Error

      {

        "outcome" => "failed",

        "failure-description" => "JBAS010440: failed to invoke operation: JBAS010447: Connection is not valid",

        "rolled-back" => true

      }

       

       

      But the connection is fine, in fact my application connects to the database normally. These are my datasource configuration:

       

       

      allocation-retry=undefined

      allocation-retry-wait-millis=undefined

      allow-multiple-users=false

      background-validation=false

      background-validation-millis=undefined

      blocking-timeout-wait-millis=undefined

      check-valid-connection-sql=undefined

      connectable=false

      connection-url=jdbc:mysql://localhost:3306/myapp

      datasource-class=undefined

      driver-class=com.mysql.jdbc.Driver

      driver-name=mysql-connector-java-5.1.31-bin.jarcom.mysql.jdbc.Driver_5_1

      enabled=true

      exception-sorter-class-name=undefined

      exception-sorter-properties=undefined

      flush-strategy=undefined

      idle-timeout-minutes=undefined

      jndi-name=java:jboss/datasources/MyAppDS

      jta=true

      max-pool-size=undefined

      min-pool-size=undefined

      new-connection-sql=undefined

      password=mypassword

      pool-prefill=undefined

      pool-use-strict-min=undefined

      prepared-statements-cache-size=undefined

      query-timeout=undefined

      reauth-plugin-class-name=undefined

      reauth-plugin-properties=undefined

      security-domain=undefined

      set-tx-query-timeout=false

      share-prepared-statements=false

      spy=false

      stale-connection-checker-class-name=undefined

      stale-connection-checker-properties=undefined

      track-statements=NOWARN

      transaction-isolation=TRANSACTION_READ_COMMITTED

      url-delimiter=undefined

      url-selector-strategy-class-name=undefined

      use-ccm=true

      use-fast-fail=false

      use-java-context=true

      use-try-lock=undefined

      user-name=root

      valid-connection-checker-class-name=undefined

      valid-connection-checker-properties=undefined

      validate-on-match=false

       

      Is this a bug? If not, what would be the cause of such error?

       

      BR,

      Renan