2 Replies Latest reply on May 12, 2008 7:04 PM by Mike Gardiner

    servicemix-camel xpath filter problem

    Justin Stewart Newbie

      Hi, all.

      I've posted this question on the Nabble servicemix-users group, but since I'm using FUSE, I thought it might be more appropriate here.

      I'm using the new FUSE 3.3.1 that was just released - with the version of Camel that it comes with - I think it's 1.3.4.

      I am getting using a servicemix-camel service unit to route a simple XML message to another service unit.  The XML message is simple:

       

       

       

      The target service unit is routed to properly, but the XML payload is gone - the MessageExchange In message is empty.  Does anyone know the problem here?

       

      Thanks.

      Justin

        • 1. Re: servicemix-camel xpath filter problem
          Justin Stewart Newbie

          Sorry - because of the markup syntax of this forum, some of my content was lost - let me try again:

           

          I've posted this question on the Nabble servicemix-users group, but

          since I'm using FUSE, I thought it might be more appropriate here.

          I'm using the new FUSE 3.3.1 that was just released - with the version of Camel that it comes with - I think it's 1.3.4.

          I am getting using a servicemix-camel service unit to route a simple

          XML message to another service unit. The XML message is simple:

          <?xml version="1.0"?>

          <test>

          <here/>

          </test>

           

          The camelContext is equally simple:

          <camelContext id="camel" xmlns="http://activemq.apache.org/camel/schema/spring">

          <route>

          <from uri="jbi:service:urn:cameltest:router1"/>

          <to uri="jbi:service:urn:cameltest:CamelService1" />

          </route>

          </camelContext>

           

          This works with no problem.  The target service unit gets the xml document in the MessageExchange In message.  However, when I try to add an xpath filter, I get a problem.  Here's the new camelContext:

           

          <camelContext id="camel" xmlns="http://activemq.apache.org/camel/schema/spring">

          <route>

          <from uri="jbi:service:urn:cameltest:router1"/>

          <filter>

          <xpath>/test</xpath>

          <to uri="jbi:service:urn:cameltest:CamelService1" />

          </filter>     

          </route>

          </camelContext>

           

          The target service unit is routed to properly, but the XML payload is gone - the MessageExchange In message is empty.  Does anyone know the problem here?

           

          Thanks.

          Justin

          • 2. Re: servicemix-camel xpath filter problem
            Mike Gardiner Newbie

            I get the same problem but if I change the log level of org.apache.servicemix to DEBUG in Fuse-ESB/conf/log4j.xml then it works just fine.