3 Replies Latest reply on Feb 22, 2010 6:41 AM by Alexandros Karypidis

    Webconsole does not start

    Alexandros Karypidis Novice

      Hello,

       

      I  am trying to access the webconsole. After running "features:install webconsole" I try to access the console URL but there is no server listening there. All I get in the log is:

       

      16:38:55,463 | INFO  | pool-2-thread-2  | AdminPlugin                      | raf.webconsole.admin.AdminPlugin   61 | Admin plugin activated

      16:38:55,463 | INFO  | pool-2-thread-3  | GogoPlugin                       | karaf.webconsole.gogo.GogoPlugin   98 | Gogo plugin activated

      16:38:55,463 | INFO  | pool-2-thread-1  | FeaturesPlugin                   | bconsole.features.FeaturesPlugin   79 | Features plugin activated

       

      I am using apache-servicemix-4.2.0-fuse-01-00 and it's in its "out-of-the-box" configuraiton. No changes made (other than "features:install webconsole").

        • 1. Re: Webconsole does not start
          Gert Vanthienen Novice

          L.S.,

           

          From those log statements, at least we can expect that the bundles have been installed correctly.  What happens if you try connecting to http://localhost:8181/system/console ?  Is there no connection at all or are you stuck at e.g. the login dialog?

           

          Regards,

           

          Gert

          • 2. Re: Webconsole does not start
            Alexandros Karypidis Novice

            The connection fails immediately. A netstat reveals there's nothing listening at port 8181:

             

            D:\>netstat -nap tcp | findstr "LISTENING"

            TCP    0.0.0.0:135            0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:445            0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:1040           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:1099           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:1378           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:1381           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:2030           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:3389           0.0.0.0:0              LISTENING

            TCP    0.0.0.0:8101           0.0.0.0:0              LISTENING

             

            However, at the karaf promt I see the console installed:

            karaf@root> features:list | grep console

            [[installed  ] webconsole                           karaf-1.4.0-fuse-01-00

            |http://fusesource.com//]

             

            I have not modified anything out of the box. Specifically:

             

            D:\apache-servicemix-4.2.0-fuse-01-00\etc>type system.properties

            ################################################################################

            #

            1.    Licensed to the Apache Software Foundation (ASF) under one or more

            2.    contributor license agreements.  See the NOTICE file distributed with

            3.    this work for additional information regarding copyright ownership.

            4.    The ASF licenses this file to You under the Apache License, Version 2.0

            5.    (the "License"); you may not use this file except in compliance with

            6.    the License.  You may obtain a copy of the License at

            #

            1.       http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0

            #

            1.    Unless required by applicable law or agreed to in writing, software

            2.    distributed under the License is distributed on an "AS IS" BASIS,

            3.    WITHOUT WARRANTIES OR CONDITIONS OF ANY KIND, either express or implied.

            4.    See the License for the specific language governing permissions and

            5.    limitations under the License.

            #

            ################################################################################

             

            org.ops4j.pax.logging.DefaultServiceLog.level=ERROR

            karaf.name=root

            karaf.default.repository=system

            xml.catalog.files=

            1. Default port for the OSGI HTTP Service

            org.osgi.service.http.port=8181

             

            • 3. Re: Webconsole does not start
              Alexandros Karypidis Novice

              I have resolved the issue by re-downloading / re-unzipping the ESB. The console works now.

               

              I've no idea what I had done to  cause this behavior, but apparently I must've inadvertently changed something.