1 Reply Latest reply on Sep 1, 2014 12:54 PM by Neil McGonigle

    ClassNofFoundException from Service Module Loader

    Neil McGonigle Newbie

      Hi,

       

      I am new to the Jboss EAP server and I am slightly confused.

      I have a maven switchyard project which I am deploying to a local 6.1 EAP Server which references the same maven settings,  see the attached POM.. file

       

      I am using the following library abdera-client-1.1.3.jar which is sitting within the maven dependencies folder within the project.

      The project compiles locally.

       

      The problem is when I run the project on the server I receive the following error...

      Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.abdera.Abdera from [Module "deployment.CPS-FSW-V1-0.jar:main" from Service Module Loader]

          at org.jboss.modules.ModuleClassLoader.findClass(ModuleClassLoader.java:196) [jboss-modules.jar:1.2.2.Final-redhat-1]

          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClassUnchecked(ConcurrentClassLoader.java:444) [jboss-modules.jar:1.2.2.Final-redhat-1]

          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClassChecked(ConcurrentClassLoader.java:432) [jboss-modules.jar:1.2.2.Final-redhat-1]

          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClass(ConcurrentClassLoader.java:374) [jboss-modules.jar:1.2.2.Final-redhat-1]

          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.loadClass(ConcurrentClassLoader.java:119) [jboss-modules.jar:1.2.2.Final-redhat-1]

          ... 29 more

       

      I have tried a number of things...

      -- I have added the following module:

      EAP_HOME/modules/org/apache/abdera/main

           -- module.xml

           --abdera-client-1.1.3.jar

       

      the contents of module.xml

      <module xmlns="urn:jboss:module:1.1" name="org.apache.abdera">

      <resources>

      <resource-root path="abdera-client-1.1.3.jar"/>

      <!-- Insert resources here -->

      </resources>

      </module>

       

      I am adding the following to MANIFEST.MF by hand..

      Manifest-Version: 1.0

      Built-By: mcgoniglen

      Build-Jdk: 1.7.0_67

      Created-By: Maven Integration for Eclipse

      Dependencies: org.apache.commons.io, org.apache.abdera  //I am not sure why this is not being generated..


      I have also added the following in an attempt to add the jar to the classpath.

       

      jboss-deployment-structure.xml

      <jboss-deployment-structure>

         <deployment>

            <dependencies>

               <module name="org.apache.abdera" export="TRUE"/>

               <!-- <module name="org.apache.velocity" export="TRUE" /> -->

            </dependencies>

         </deployment>

      </jboss-deployment-structure>

       

      My Questions:

      1) Am I going about this in the right way? That is do I need to set up my Abdera dependency as a module? And if yes I do what am I doing wrong?


      Any help would be greatly appreciated...

       

      Thanks

      Neil





       

        • 1. Re: ClassNofFoundException from Service Module Loader
          Neil McGonigle Newbie

          To avoid confusion I updated my jboss-deployment-structure.xml to

           

          <jboss-deployment-structure>

             <deployment>

                <dependencies>

                   <module name="my.apache.abdera"/>

                   <!-- <module name="org.apache.velocity" export="TRUE" /> -->

                </dependencies>

             </deployment>

          </jboss-deployment-structure>

           

          and added the following jars to the module.xml definition and resource path

          <resource-root path="abdera-core-1.1.3.jar"/>

          <resource-root path="abdera-i18n-1.1.3.jar"/>

          <resource-root path="abdera-parser-1.1.3.jar"/>

          <!-- Insert resources here -->

          My mistake the Abdera class is within the core jar..

           

          Thanks

          Neil