1 Reply Latest reply on Dec 9, 2014 6:58 AM by Stian Lund

    4.13: NPE on RHQ Agent Setup.prompt

    Stian Lund Expert

      Hello, another day, another NullPointer

       

      When starting rhq-agent.sh on a 'clean' server, after doing java -jar rhq-agent.jar --install, the setup fails with a Nullpointer:

       

      Answer the following questions to setup this RHQ Agent instance.
      - After each prompt, a default value will appear in square brackets.
        If you press the ENTER key without providing any value,
        the new preference value will be set to that default value.
      - If you wish to rely on the system internal default value and
        not define any preference value, enter '!*'.
      - If you wish to stop before finishing all the questions but still
        retain those preferences you already set, enter '!+'.
      - If you wish to cancel before finishing all the questions and revert
        all preferences back to their original values, enter '!-'.
      - If you need help for a particular preference, enter '!?'.
      
      Agent Name [d32apvl043.oera-t.local] : Failed to start the agent
      java.lang.NullPointerException
              at org.rhq.enterprise.communications.util.prefs.Setup.prompt(Setup.java:303)
              at org.rhq.enterprise.communications.util.prefs.Setup.setup(Setup.java:193)
              at org.rhq.enterprise.agent.promptcmd.SetupPromptCommand.performBasicSetup(SetupPromptCommand.java:108)
              at org.rhq.enterprise.agent.AgentMain.main(AgentMain.java:455)
      Agent will be restarted soon to see if the failure condition cleared up
      
      
      
      

       

      Obv. this never clears up

       

      There's nothing more in the agent.log.

       

      Workaround is to, download older agent jar, I used 4.5.1 from another server, then install this, run setup and let it update automagically.

       

      Edit; I have also noticed that on existing agent when running the interactive shell (just running rhq-agent.sh), you are unable to actually type anything. Anyone else see this?

       

      Red Hat Enterprise Linux Server release 6.5 (Santiago)

      2.6.32-431.23.3.el6.x86_64 #1 SMP Wed Jul 16 06:12:23 EDT 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux