0 Replies Latest reply on Aug 17, 2006 9:04 AM by Kashif Siddiqui

    "Could not configure entity resolver" Problem

    Kashif Siddiqui Newbie

      hi,

      I am using hibernate 3 with Eclipse 3.1.

      on "Hibernate Configuration" tab, when I am trying to "Create SessionFactory", I get the following exception with the heading "Exception while connecting/starting Hibernate":

      org.hibernate.console.HibernateConsoleRuntimeException: Could not configure entity resolver tyn.cm.hibernate.Member
       org.hibernate.console.HibernateConsoleRuntimeException: Could not configure entity resolver tyn.cm.hibernate.Member
       java.lang.ClassNotFoundException: tyn.cm.hibernate.Member
      

      The class Member is in its package and generated by the hibernate tool, "tyn.cm.hibernate.Member".

      Follwing is my "hibernate.cfg.xml" file:
      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <!DOCTYPE hibernate-configuration PUBLIC
       "-//Hibernate/Hibernate Configuration DTD 3.0//EN"
       "http://hibernate.sourceforge.net/hibernate-configuration-3.0.dtd">
      <hibernate-configuration>
       <session-factory name="memberSessionFactory">
       <property name="hibernate.connection.driver_class">com.microsoft.jdbc.sqlserver.SQLServerDriver</property>
       <property name="hibernate.connection.password">tyn</property>
       <property name="hibernate.connection.url">jdbc:microsoft:sqlserver://localhost:1433;DatabaseName=YellowNumber;SelectMethod=cursor</property>
       <property name="hibernate.connection.username">tyn</property>
       <property name="hibernate.dialect">org.hibernate.dialect.SQLServerDialect</property>
       <property name="hibernate.session_factory_name">java:org/hibernate/SessionFactory</property>
       <!-- mapping files (outer) -->
       <!-- mapping resource="src/WEB-INF/Member.hbm.xml" /> -->
       </session-factory>
      </hibernate-configuration>


      I map the
      resourse xml file (tyn/src/Member.hbm.xml) and
      Entity Resolver (tyn.cm.hibernate.Member)
      through console configuration.


      "Member.hbm.xml" is as follows:

      <?xml version="1.0"?>
      <!DOCTYPE hibernate-mapping PUBLIC "-//Hibernate/Hibernate Mapping DTD 3.0//EN"
      "http://hibernate.sourceforge.net/hibernate-mapping-3.0.dtd">
      <!-- Generated Aug 16, 2006 5:41:58 PM by Hibernate Tools 3.1.0.beta5 -->
      <hibernate-mapping auto-import="true">
       <class name="tyn.cm.hibernate.Member" table="Member" schema="dbo" catalog="YellowNumber">
       <id name="memberId" type="int">
       <column name="MemberID" />
       <generator class="assigned" />
       </id>
       <property name="memberName" type="string">
       <column name="MemberName" length="20" />
       </property>
       <property name="password" type="string">
       <column name="Password" length="10" />
       </property>
       </class>
      </hibernate-mapping>

      Please review my code and configuration, and guide me what is wrong with it.

      Please also suggest what should be the correct path to put *.hbm.xml files.

      Thanks in advance