2 Replies Latest reply on Mar 3, 2016 2:07 PM by Frank Vestris

    Connector configuration - connections and its associated threads

    Frank Vestris Newbie

      Hi everybody,

       

      In my standalone-full.xml file, the connector tag is configured by default as this:

       

          <subsystem xmlns="urn:jboss:domain:web:2.1" default-virtual-server="default-host" native="false">
              <connector name="http" protocol="HTTP/1.1" scheme="http" socket-binding="http"/>
              <virtual-server name="default-host" enable-welcome-root="true">
                  <alias name="localhost"/>
                  <alias name="example.com"/>
              </virtual-server>
          </subsystem>

       

      it means that the max-connections is 'undefined', I could see it by running, with jboss-cli.sh, the command /subsystem=web/connector=http:read-resource(recursive=true)

       

      Problem:

      when I run my stress program (up to 300 connections) 300 tcp connections are opened and visualvm shows 300 threads that it's normal.
      But, when the program has finished and been waiting for a while, all the connections has disappeared but not the threads: the 300 are still present. There are all marked as WAITING:

       

      ..... example .....

      "http-europa/172.16.20.50:8080-427" - Thread t@5943

         java.lang.Thread.State: WAITING

          at java.lang.Object.wait(Native Method)

          - waiting on <2a41da44> (a org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker)

          at java.lang.Object.wait(Object.java:503)

          at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.await(JIoEndpoint.java:881)

          at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:907)

          at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

       

         Locked ownable synchronizers:

          - None

      .............................

       

      I don't know if it's an issue or a bad configuration.

      Is it a normal behaviour ?
      Is there any property (a kind of thread timeout )  to add in the connector tag or any other configuration ?
      if not, what can I do to avoid this raising ?

       

      Regards
      Franck