0 Replies Latest reply on Oct 21, 2016 11:38 AM by Andrew Schultz

    StartupAction servlet started multiple times before App available?

    Andrew Schultz Newbie

      Hey All,

       

      First post/question, was hoping to get some advice on an issue we are seeing on our in house development servers running JBoss EAP 6.4. Previously we were running JBoss 5.0 and did not experience this issue just for reference.  Hopefully this is the right place, please let me know if I need to move / remove this topic.

       

      Our development VM running on 6.4 is started via a small windows service to hit the startup.bat that our application creates. The problem is on actually starting up. We are able to see in the logs this message right at the startup time:

       

      [ServerService Thread Pool -- 66]  INFO [StartupAction:] StartupAction servlet started ...

       

      But that will happen multiple times. Basically the application will "start" get to a certain point, and then fail, shutdown, and then restart. We can see this happen anywhere between 1 and 10 times per attempted application startup. We thought it might be related to some kind of timeout issue, but were unable to change any config settings that had an appreciable change to the problem.  Here is what it looks like once the startup  fails and it starts the process over:

       

       

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [SSOServlet:] SSO Servlet Initialized..

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Stopping the job scheduler and thread pool manager......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Job scheduler shutdown is completed......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Default

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Dynamic

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Small

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Medium

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Large

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Adapter

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'Pricemart

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'PricemartDataBuilder

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [VThreadPool:] Shutdown VThreadPool name: 'PricemartDataset

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Threadpool manager shutdown is completed......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Clearing Entity Cache ......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Entity Cache Cleared......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] UII Cache Cleared......

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Clearing Classloaders

      10-21-16:09:43:40 [ServerService Thread Pool -- 65]  INFO [StartupAction:] Done clearing classloaders

      10-21-16:09:44:38 [ServerService Thread Pool -- 62]  INFO [StartupAction:] StartupAction servlet started ...

       

      And the process starts over.

       

      Eventually the startup actually works, and then the app server is available and working.

       

      Please let me know if you need any further or other information to help us get to the bottom of this issue!

       

      Thanks,

      Andrew