2 Replies Latest reply on Dec 15, 2016 11:01 AM by Vang Yang

    Unable to start the ds because it generated more than one cf

    Vang Yang Newbie

      Hello,

       

      I'm getting this error when trying to add a datasource to wildfly10. Seems to be working for wildfly9. When I run the file with the following from jboss-cli:

       

      connect

      batch

       

      data-source add \

          --name=my-ds \

          --driver-name=ojdbc6-11.2.0 \

          --driver-class=oracle.jdbc.OracleDriver \

          --connection-url=jdbc:oracle:thin:@mydb \

          --jndi-name=java:/jdbc/my-ds \

          --user-name=myuser \

          --password=mypwd \

      data-source enable --name=my-ds

       

      run-batch

      reload

       

      I get the following error:

       

      ERROR [org.jboss.as.connector.subsystems.datasources.AbstractDataSourceService$AS7DataSourceDeployer] (MSC service thread 1-7) Error during the deployment of java:/jdbc/my-ds: javax.resource.ResourceException: IJ031103: At least one connection property must be defined for datasource-class: oracle.jdbc.driver.OracleDriver

              at org.jboss.jca.adapters.jdbc.local.LocalManagedConnectionFactory.createConnectionFactory(LocalManagedConnectionFactory.java:108)

              at org.jboss.jca.deployers.common.AbstractDsDeployer.deployDataSource(AbstractDsDeployer.java:772)

              at org.jboss.jca.deployers.common.AbstractDsDeployer.createObjectsAndInjectValue(AbstractDsDeployer.java:312)

              at org.jboss.as.connector.subsystems.datasources.AbstractDataSourceService$AS7DataSourceDeployer.deploy(AbstractDataSourceService.java:371)

              at org.jboss.as.connector.subsystems.datasources.AbstractDataSourceService.start(AbstractDataSourceService.java:149)

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.startService(ServiceControllerImpl.java:1948)

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.run(ServiceControllerImpl.java:1881)

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)

              at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

      ERROR [org.jboss.msc.service.fail] (MSC service thread 1-7) MSC000001: Failed to start service org.wildfly.data-source.my-ds: org.jboss.msc.service.StartException in service org.wildfly.data-source.my-ds: WFLYJCA0033: Error during the deployment of my-ds

              at org.jboss.as.connector.subsystems.datasources.AbstractDataSourceService.start(AbstractDataSourceService.java:163)

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.startService(ServiceControllerImpl.java:1948)

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.run(ServiceControllerImpl.java:1881)

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)

              at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

      Caused by: org.jboss.msc.service.StartException in anonymous service: WFLYJCA0032: Unable to start the ds because it generated more than one cf

              at org.jboss.as.connector.subsystems.datasources.AbstractDataSourceService.start(AbstractDataSourceService.java:151)

              ... 5 more

       

      My driver is config as follow:

      <driver name="ojdbc6-11.2.0" module="com.oracle">

                              <datasource-class>oracle.jdbc.driver.OracleDriver</datasource-class>

                          </driver>

       

      and the module is config as follow:

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

       

       

      <module xmlns="urn:jboss:module:1.1" name="com.oracle">

        <resources>

        <resource-root path="ojdbc6-11.2.0.jar"/>

        </resources>

        <dependencies>

        <module name="javax.api"/>

        <module name="javax.transaction.api"/>

        </dependencies>

      </module>

       

      I'm running this from standalone. What am I missing/doing wrong here?