9 Replies Latest reply on Sep 17, 2008 9:30 AM by Christopher Bynum

    JBossAS JVM not showing in administration console

    Christopher Bynum Newbie

      I'm having an issue where I am not able to see my JVM within my JBossAS instances. I saw suggestions in the FAQ section of the documentation, but I am still unable to view my JVM. I am able to see the JVM within my RHQ (JON) Server in the administration cosole, so I used the run.bat and run.conf from the JON server installation for my other JBossAS instance in an attempt to see if those were the problem areas, but I had no success.

      I'm running locally on Windows XP with a Postgres DB. If anyone has ideas on how to get these embedded JVM's showing, please let me know.

      From the FAQ section of the documentation:

      When monitoring a JBAS instance, I'm not seeing any JVM resources beneath it?

      The answer is likely to be that you need to run you JBAS instance with the jboss.platform.mbeanserver system property set. For example in UNIX-type environments you can specify the following in the .\bin\run.conf file:

      JAVA_OPTS="$JAVA_OPTS -Djboss.platform.mbeanserver"

      Note: With JON 2.0.0 and 2.0.1 if the system property com.sun.management.jmxremote is also specified this will prevent the JVM resources being discovered by JON. Removing this property will allow those resources to be found. In JON 2.0.1 this restriction is lifted and even if the system property com.sun.management.jmxremote is specified JVM resources should still be added to the JON inventory.