5 Replies Latest reply on Sep 12, 2018 7:04 PM by Claudio Miranda

    XA Datasource URL value are invisible when using system environment variables in WF13

    Peter Jonsson Newbie

      The WF13 Admin UI on 9990 does not show the URL the url contains system environment variables

      If you enter a "straight" JDBC url without variables, it works.

       

      jboss-cli.sh -c --command="ls /subsystem=datasources/xa-data-source=MYDATASOURCE/xa-datasource-properties=URL" is reporting

       

      value=jdbc:oracle:thin:@${env.dbhost}:1521:${env.dbsid}

       

      The same value is found in standalone-fullxml

      So far, so good. The datasource is also working (TESTS OK).

       

      I populate the settings via the .CLI

       

      #########################

      set dsname=MYDATASOURCE

      set jndiname=java:/$dsname

      batch

      /subsystem=datasources/xa-data-source=$dsname:add(user-name=${env.cobrausername},password=${env.cobrapassword}, recovery-username=${env.cobrausername},recovery-password=${env.cobrapassword} driver-name=$driver,jndi-name=$jndiname,use-ccm=true,min-pool-size=1,initial-pool-size=5,max-pool-size=100, validate-on-match=false,background-validation=true, valid-connection-checker-class-name=$validationcheckerclass, exception-sorter-class-name=$execptioncheckerclass,stale-connection-checker-class-name=$stalecheckerclass,use-ccm=true,statistics-enabled=true,no-tx-separate-pool=true,same-rm-override=false,share-prepared-statements=true,prepared-statements-cache-size=100,enabled=true)

      /subsystem=datasources/xa-data-source=$dsname/xa-datasource-properties=URL:add(value=${env.jdbcurl})

      run-batch

      /subsystem=datasources/xa-data-source=$dsname/:write-attribute(name=no-recovery,value=false)

      echo Adding $dsname DONE

      ############################################

      My system environment variables are defined in my .bashrc like this:

      export dbhost=ora001

      export dbsid=ORCL