4 Replies Latest reply on Sep 25, 2002 11:43 PM by gabriel

    DeploymentException

    Ronald Lips Newbie

      Hi All,

      I'm a newbie on EJB/JBoss and I have a problem deploying an EJB. I get the following error when deploying an EJB:

      failed to load jboss.xml. There could be a syntax error.
      org.jboss.deployment.DeploymentException: Error in jboss.xml for Bean User: configuration '' not found in standardjboss.xml or jboss.xml

      and

      DeploymentError
      org.jboss.deployment.DeploymentException: Error in jboss.xml for Bean User: configuration '' not found in standardjboss.xml or jboss.xml

      Here's the jboss.xml that I am using:

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

      true
      <security-domain></security-domain>
      <enterprise-beans>

      <ejb-name>User</ejb-name>
      <jndi-name>User</jndi-name>
      <configuration-name></configuration-name>
      <security-proxy></security-proxy>
      </enterprise-beans>
      <resource-managers></resource-managers>
      <container-configurations></container-configurations>


      I suspect it has something to do with the configuration-name entry, but I am not sure what to enter here.

      Any help is appreciated,

      kind regards
      Ronald

        • 1. Re: DeploymentException
          Xiaoping Gao Newbie

          I encountered the same error as ronldl described here when I upgraded from Jboss2.4.4 to Jboss 2.4.9. My application ran alright in Jboss 2.4.4. What is going on with the element <configuration-name>? Can someone advice?

          Many thanks.

          xpgao

          • 2. Re: DeploymentException
            Juha Lindfors Master

            should be ok to remove the empty config element if you don't need it, does that fix it?

            • 3. Re: DeploymentException
              Xiaoping Gao Newbie

              Not really. I tried to remove the configuration-name since the element is optional in the jboss dtd. I got it work by adding <enforce-ejb-restrictions>true</enforce-ejb-restrictions> since my entity bean is ejb1.1. I also added <configuration-name>Standard CMP EntityBean</configuration-name> in the enterprise-beans block and <container-configurations>
              <container-configuration>
              <container-name>Standard CMP EntityBean</container-name>

              <instance-cache>org.jboss.ejb.plugins.EntityInstanceCache</instance-cache>
              <container-cache-conf>
              <cache-policy>org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy</cache-policy> </container-cache-conf>

              </container-configuration>
              </container-configurations>
              .

              It may be not neccessary. Anyway, it works fine now.

              Thanks for your reply.



              • 4. Re: DeploymentException
                gabriel Newbie

                Hi. Can post ur jboss.xml in the web..because i encoutered same problem. Thanks a lot