3 Replies Latest reply on Jun 10, 2008 6:19 AM by jaikiran pai

    Dependency EJB -> RAR not working

    Perry Langostine Newbie

      I have an MDB that uses the IBM MQ resource adapter. In the server logs, I can see that my MDB is loaded before the RAR for MQ. If I deploy my app after JBoss and the RAR are running, all is well. If I start JBoss with my app already deployed, I get an exception:

      jboss.j2ee:ear=otisEAR.ear,jar=otisEJB.jar,name=IncomingMessageBean,service=EJB3 -> javax.management.InstanceNotFoundException: jboss.jca:service=RARDeployment,name='wmq.jmsra.rar' is not registered.

      I believe I have set the dependencies up correctly:
      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <connection-factories>
      
       <tx-connection-factory>
       <jndi-name>OtisInCF</jndi-name>
       <xa-transaction />
       <rar-name>wmq.jmsra.rar</rar-name>
       <connection-definition>javax.jms.ConnectionFactory</connection-definition>
       <config-property name="channel" type="java.lang.String">SYSTEM.DEF.SVRCONN</config-property>
       <config-property name="hostName" type="java.lang.String">127.0.0.1</config-property>
       <config-property name="port" type="java.lang.String">1414</config-property>
       <config-property name="queueManager" type="java.lang.String">QM_stg352670</config-property>
       <config-property name="transportType" type="java.lang.String">CLIENT</config-property>
       <security-domain-and-application>JmsXARealm</security-domain-and-application>
       </tx-connection-factory>
      
       <mbean code="org.jboss.resource.deployment.AdminObject"
       name="jca.wmq:name=otisinqueue">
       <attribute name="JNDIName">wsmq/OtisInQueue</attribute>
       <depends optional-attribute-name="RARName">jboss.jca:service=RARDeployment,name='wmq.jmsra.rar'</depends>
       <attribute name="Type">javax.jms.Queue</attribute>
       <attribute name="Properties">
       baseQueueManagerName=QM_stg352670
       baseQueueName=LPTestQ
       </attribute>
       </mbean>
      
      </connection-factories>
      

      JBoss 5 beta 4 doesn't seem to heed the dependency instructions in my mbean, excerpted here:
      <depends optional-attribute-name="RARName">jboss.jca:service=RARDeployment,name='wmq.jmsra.rar'</depends>


      Is this a known issue, or am I doing something wrong here?

      TIA.
      Perry