1 Reply Latest reply on May 10, 2007 10:36 AM by Arne Simonsen

    a4j:commandLink and internet explorer 6

    Arne Simonsen Newbie

      Hi,

      what i'm trying to write a menu for my page, i have a header and footer area ( <t:div/>), a navigation bar and a content area.

      Everything works fine in firefox, but in ie6 the content area is not re rendered and oncomplete functions are not called.


      my jsp:

      <a4j:form id="mainForm">
       <a4j:jsFunction id="mapLoader" name="loadMapFor" action="#{svgBean.getMap}"
       reRender="detailBox" data="#{svgData}" oncomplete="setMap(data.map, data.selectedColor, data.deselectedColor, data.selectedId)">
       <a4j:actionparam name="id" assignTo="#{svgData.selectedId}"/>
       </a4j:jsFunction>
      
       <t:div id="HeaderBox" styleClass="h1">
       </t:div>
      
      
       <t:htmlTag value="ul" id="MenuBox" styleClass="Navigation">
       <t:htmlTag value="li">
       <a4j:commandLink reRender="CentralBox" action="#{pageBean.loadHomeView}" value="Home"/>
       </t:htmlTag>
       <t:htmlTag value="li">
       <a4j:commandLink reRender="CentralBox" action="#{pageBean.loadMapView}"
       data="#{pageBean.selectedId}" oncomplete="loadMapFor(data)" value="MapView"/>
       </t:htmlTag>
       <t:htmlTag value="li">
       <a4j:commandLink reRender="CentralBox" action="#{pageBean.loadDetailView}" value="DetailView"/>
       </t:htmlTag>
       <t:htmlTag value="li">
       <a4j:commandLink reRender="CentralBox" action="#{pageBean.loadSearchView}" value="SearchView"/>
       </t:htmlTag>
       </t:htmlTag>
      
       <t:div id="CentralBox" styleClass="Inhalt">
       <a4j:include id="centralInc" viewId="#{pageBean.viewId}"/>
       </t:div>
      
       <t:div id="FooterBox" styleClass="Fusszeile">
       </t:div>
       </a4j:form>
      



      log for firefox (working)
      debug[11:18:15,225]: Have Event [object Object] with properties: target: http://localhost:8080/RZVisual/index.jsf#, srcElement: undefined, type: click
      debug[11:18:15,225]: NEW AJAX REQUEST !!! with form :mainForm
      debug[11:18:15,241]: parameter mainForm:_idJsp11 with value mainForm:_idJsp11
      debug[11:18:15,241]: Start XmlHttpRequest
      debug[11:18:15,241]: Reqest state : 1
      debug[11:18:15,241]: QueryString: AJAXREQUEST=_viewRoot&mainForm=mainForm&autoScroll=&mainForm%3A_idcl=&mainForm%3A_link_hidden_=&jsf_sequence=5&mainForm%3A_idJsp11=mainForm%3A_idJsp11&
      debug[11:18:15,241]: Reqest state : 1
      debug[11:18:15,585]: Reqest state : 2
      debug[11:18:15,585]: Reqest state : 3
      debug[11:18:15,585]: Reqest state : 4
      debug[11:18:15,585]: Reqest end with state 4
      debug[11:18:15,585]: Response with content-type: text/xml;charset=UTF-8
      debug[11:18:15,585]: Full response content: <?xml version="1.0"?> debug[11:18:15,585]: Update page by list of rendered areas from response mainForm:CentralBox
      debug[11:18:15,585]: search for elements by name 'script' in element #document
      debug[11:18:15,585]: getElementsByTagName found 3
      debug[11:18:15,585]: <script> in response with src=/RZVisual/a4j.res/org.ajax4jsf.framework.ajax.AjaxScript.jsf
      debug[11:18:15,600]: Such element exist in document
      debug[11:18:15,600]: <script> in response with src=/RZVisual/a4j.res/org/ajax4jsf/renderkit/html/scripts/form.js.jsf
      debug[11:18:15,600]: Such element exist in document
      debug[11:18:15,600]: search for elements by name 'link' in element #document
      debug[11:18:15,600]: getElementsByTagName found 0
      debug[11:18:15,600]: Attempt to update part of page for Id: mainForm:CentralBox
      debug[11:18:15,600]: call getElementById for id= mainForm:CentralBox
      debug[11:18:15,600]: Replace content of node by replaceChild()
      debug[11:18:15,600]: search for elements by name 'script' in element div
      debug[11:18:15,600]: getElementsByTagName found 1
      debug[11:18:15,616]: Scripts in updated part count : 1
      debug[11:18:15,616]: Update part of page for Id: mainForm:CentralBox successful
      debug[11:18:15,616]: call getElementById for id= ajax-update-ids
      debug[11:18:15,616]: Hidden JSF state fields: [object HTMLSpanElement]
      debug[11:18:15,616]: search for elements by name 'input' in element span
      debug[11:18:15,616]: getElementsByTagName found 1
      debug[11:18:15,616]: Replace value for inputs: 10 by new values: 1
      debug[11:18:15,616]: Input in response: jsf_sequence
      debug[11:18:15,616]: Found same input on page with type: hidden
      debug[11:18:15,616]: Found same input on page with type: hidden
      debug[11:18:15,616]: search for elements by name 'INPUT' in element span
      debug[11:18:15,616]: getElementsByTagName found 0
      debug[11:18:15,632]: Replace value for inputs: 10 by new values: 0
      debug[11:18:15,647]: Evaluate script replaced area in document: // function clear_mainForm_3AcentralInc_3AsearchForm() { _clearJSFFormParameters('mainForm:centralInc:searchForm','',['mainForm:centralInc:searchForm:_link_hidden_','mainForm:centralInc:searchForm:_idcl']); } function clearFormHiddenParams_mainForm_3AcentralInc_3AsearchForm(){clear_mainForm_3AcentralInc_3AsearchForm();} clear_mainForm_3AcentralInc_3AsearchForm(); // //
      



      log for ie6 (not working(difference bold))
      debug[11:19:20,813]: Have Event [object Object] with properties: target: undefined, srcElement: http://localhost:8080/RZVisual/index.jsf#, type: click
      debug[11:19:20,813]: NEW AJAX REQUEST !!! with form :mainForm
      debug[11:19:20,829]: parameter mainForm:_idJsp11 with value mainForm:_idJsp11
      debug[11:19:20,844]: Start XmlHttpRequest
      debug[11:19:20,844]: Reqest state : 1
      debug[11:19:20,860]: QueryString: AJAXREQUEST=_viewRoot&mainForm%3AcentralInc%3AhomeForm=mainForm%3AcentralInc%3AhomeForm&autoScroll=&mainForm%3AcentralInc%3AhomeForm%3A_link_hidden_=&mainForm%3AcentralInc%3AhomeForm%3A_idcl=&jsf_sequence=14&mainForm%3A_idJsp11=mainForm%3A_idJsp11&
       debug[11:19:20,969]: Reqest state : 2
      debug[11:19:20,985]: Reqest state : 3
      debug[11:19:21,001]: Reqest state : 4
      debug[11:19:21,001]: Reqest end with state 4
      debug[11:19:21,016]: Response with content-type: text/xml;charset=UTF-8
      debug[11:19:21,016]: Full response content: <?xml version="1.0"?>
      debug[11:19:21,032]: Update page by list of rendered areas from response mainForm:CentralBox
      debug[11:19:21,048]: search for elements by name 'script' in element #document
      debug[11:19:21,063]: selectNodes found 3
      debug[11:19:21,063]: <script> in response with src=/RZVisual/a4j.res/org.ajax4jsf.framework.ajax.AjaxScript.jsf
      debug[11:19:21,079]: Such element exist in document
      debug[11:19:21,079]: <script> in response with src=/RZVisual/a4j.res/org/ajax4jsf/renderkit/html/scripts/form.js.jsf
      debug[11:19:21,095]: Such element exist in document
      debug[11:19:21,110]: search for elements by name 'link' in element #document
      debug[11:19:21,110]: selectNodes found 0
      debug[11:19:21,126]: Attempt to update part of page for Id: mainForm:CentralBox
      debug[11:19:21,141]: call selectSingleNode for id= mainForm:CentralBox
      debug[11:19:21,141]: Replace content of node by outerHTML()
      


      it looks like its breaking down on inserting the new content, but i have no clue whats the cause.

      If i reload the site (F5) after pressing the button the new content is shown.

        • 1. Re: a4j:commandLink and internet explorer 6
          Arne Simonsen Newbie

          its still not working :/ and i found a second bug involving commandLinks (i think)

          in the ajax1.1.1 snapshot i tried my commandLinks in subviews werent working anymore (if i use <a4j:include>
          and in the included file a <a4j:commandLink>). A xhtml query is created and i get a reply, but with no data and the
          bean method is never called, its working fine in 1.1.0 though, so im back to using it.

          so, if anyone got a4j:commandLinks to work in ie6 please post ur solution here :) (its really important, cause the page needs to work in ie6 :/)


          ps: the snapshot im using is from the richfaces-3.0.1-SNAPSHOT