2 Replies Latest reply on Jan 11, 2002 4:34 AM by Paul Raby

    Integrating MDB with SonicMQ - XA Error

    Paul Raby Newbie

      I'm getting the following error when integrating MDB's with Sonic MQ:

      [16:22:26,586,MessageDrivenContainer] Serious error in init:
      javax.jms.JMSException: can not return a created XAQueueSession as a QueueSession.
      at progress.message.jimpl.JMSExceptionUtil.createJMSException(Unknown Source)
      at progress.message.jimpl.xa.XAQueueConnection.createQueueSession(Unknown Source)
      at progress.message.jimpl.aspi.us.(Unknown Source)
      at progress.message.jimpl.aspi.CCFactory.createConnectionConsumer(Unknown Source)
      at progress.message.jimpl.QueueConnection.createConnectionConsumer(Unknown Source)
      at org.jboss.ejb.plugins.jms.JMSContainerInvoker.init(JMSContainerInvoker.java:545)
      at org.jboss.ejb.MessageDrivenContainer.init(MessageDrivenContainer.java:164)
      at org.jboss.ejb.Application.init(Application.java:202)
      at org.jboss.ejb.ContainerFactory.deploy(ContainerFactory.java:372)
      at org.jboss.ejb.ContainerFactory.deploy(ContainerFactory.java:306)
      at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
      at com.sun.management.jmx.MBeanServerImpl.invoke(MBeanServerImpl.java:1628)
      at com.sun.management.jmx.MBeanServerImpl.invoke(MBeanServerImpl.java:1523)
      at org.jboss.deployment.J2eeDeployer.startModules(J2eeDeployer.java:487)
      at org.jboss.deployment.J2eeDeployer.startApplication(J2eeDeployer.java:459)
      at org.jboss.deployment.J2eeDeployer.deploy(J2eeDeployer.java:190)
      at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
      at com.sun.management.jmx.MBeanServerImpl.invoke(MBeanServerImpl.java:1628)
      at com.sun.management.jmx.MBeanServerImpl.invoke(MBeanServerImpl.java:1523)
      at org.jboss.deployment.AutoDeployer.deploy(AutoDeployer.java:395)
      at org.jboss.deployment.AutoDeployer.run(AutoDeployer.java:233)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)

      Everything works fine when I don't use XA - or rather when the factory is a QueueConnectionFactory and not an XAQueueConnectionFactory. What am I doing wrong? I've tried to look at the session pooling code but don't understand where the problem is...

      Any thoughts would be most appreciated.

      Paul Raby