0 Replies Latest reply on Mar 13, 2002 12:25 PM by Nikos Mersinis

    Problem when using a remote client

    Nikos Mersinis Newbie

      Hello,

      I have problems getting JMS/JBossMQ to run on two machines.
      I am using one machine for running the JMS/JBossMQ and another for running two clients(one Sender and one Receiver) using Queue Connection.
      If I send the messages and after that start the Receiver, everything works OK.
      If I start the Receiver first and then send the messages I get the following exception on the Receiver :


      [Default] org.jboss.mq.SpyJMSException: Cannot create a ConnectionReceiver
      [Default] at org.jboss.mq.Connection.receive(Connection.java:594)
      [Default] at org.jboss.mq.SpyMessageConsumer.receive(SpyMessageConsumer.java:193)
      [Default] at MessageReceiver.run(MessageReceiver.java:18)
      [Default] linked exception is:
      [Default] javax.jms.JMSException: The provided subscription does not exist
      [Default] linked exception is:
      [Default] javax.jms.JMSException: The provided subscription does not exist


      I also get the following exception ont the JMS/JBossMQ :


      [ClientConsumer:ID1] Could not send messages to a receiver.
      java.rmi.RemoteException: Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.createConnection(OILClientIL.java:98)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.checkSocket(OILClientIL.java:84)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.receive(OILClientIL.java:69)
      at org.jboss.mq.server.ClientConsumer.run(ClientConsumer.java:212)
      at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
      [JMSServer] The connection to client ID1 failed.
      [OILServerILService] Client request resulted in a server exception:
      javax.jms.JMSException: The provided subscription does not exist
      at org.jboss.mq.server.ClientConsumer.receive(ClientConsumer.java:139)
      at org.jboss.mq.server.JMSServer.receive(JMSServer.java:428)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILServerILService.run(OILServerILService.java:250)
      at java.lang.Thread.run(Unknown Source)


      Note that when the two clients and the JMS/JBossMQ are running on the same machine, everything works OK.

      I am running JBoss 2.4.1 with JDK 1.4.0.

      Any help would be greatly appreciated.
      Thanks in advance!
      Nikos