1 Reply Latest reply on Mar 9, 2003 2:03 PM by garyg

    Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server

    garyg Novice

      Anyone help me understand what might be causing the following error. It happens when I try to connect my client to JBoss which works on my private LAN at home, but now I'm testing on another network.

      My client creates a queue upon startup via the RMIAdapter and I think that one goes successfully, then I have ...

      qConnectionFactory = (QueueConnectionFactory)
      ctx.lookup("ConnectionFactory");

      // create the connection
      qConnection = qConnectionFactory.createQueueConnection();

      // create the session
      qSession = qConnection.createQueueSession(false,
      Session.AUTO_ACKNOWLEDGE);

      queue = (Queue) ctx.lookup("queue/"
      + props.getProperty("myhostname"));

      receiver = qSession.createReceiver(queue);

      receiver.setMessageListener(this);

      qConnection.start();

      ... and I think it's here that this error is happening.

      Any help much appreciated.

      --- server output

      09:48:40,516 ERROR [OILClientIL] Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server
      java.net.SocketException: errno: 47, error: Address family not supported by protocol family for fd: 22
      at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
      at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:350)
      at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:137)
      at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:124)
      at java.net.Socket.(Socket.java:268)
      at java.net.Socket.(Socket.java:122)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.createConnection(OILClientIL.java:175)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.checkSocket(OILClientIL.java:156)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.pong(OILClientIL.java:112)
      at org.jboss.mq.server.JMSDestinationManager.ping(JMSDestinationManager.java:860)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInterceptorSupport.ping(JMSServerInterceptorSupport.java:308)
      at org.jboss.mq.server.TracingInterceptor.ping(TracingInterceptor.java:645)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInvoker.ping(JMSServerInvoker.java:310)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILServerILService$Client.run(OILServerILService.java:324)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:491)
      09:48:40,537 WARN [OILServerILService] Client request resulted in a server exception:
      org.jboss.mq.SpyJMSException: Could not pong; - nested throwable: (java.rmi.RemoteException: Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server)
      at org.jboss.mq.server.JMSDestinationManager.ping(JMSDestinationManager.java:864)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInterceptorSupport.ping(JMSServerInterceptorSupport.java:308)
      at org.jboss.mq.server.TracingInterceptor.ping(TracingInterceptor.java:645)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInvoker.ping(JMSServerInvoker.java:310)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILServerILService$Client.run(OILServerILService.java:324)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:491)
      + nested throwable:
      java.rmi.RemoteException: Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.createConnection(OILClientIL.java:183)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.checkSocket(OILClientIL.java:156)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILClientIL.pong(OILClientIL.java:112)
      at org.jboss.mq.server.JMSDestinationManager.ping(JMSDestinationManager.java:860)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInterceptorSupport.ping(JMSServerInterceptorSupport.java:308)
      at org.jboss.mq.server.TracingInterceptor.ping(TracingInterceptor.java:645)
      at org.jboss.mq.server.JMSServerInvoker.ping(JMSServerInvoker.java:310)
      at org.jboss.mq.il.oil.OILServerILService$Client.run(OILServerILService.java:324)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:491)

        • 1. Re: Cannot connect to the ConnectionReceiver/Server
          garyg Novice

          If this helps any, what I'm seeing is that this problem only happens when I run my web app/JBoss under OS X 10.2.4. Otherwise, works fine on my Linux boxes.

          --- problem shows on OS X 10.2.4 w/ ...
          $ java -version
          java version "1.3.1"
          Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.3.1-root_1.3.1_020714-12:46)
          Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.3.1_03-69, mixed mode)

          --- runs fine on linux w/ ...
          $ java -version
          java version "1.3.1_04"
          Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.3.1_04-b02)
          Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.3.1_04-b02, mixed mode)


          Any ideas?