4 Replies Latest reply on May 6, 2003 6:10 AM by Christian Holliday

    Applet stops receiving messages

    Christian Holliday Newbie

      I have a client server system that uses applets and server applications. The system had been up and running for 5 months. Then all of a sudden something quirky started happening. I am able to send messages over a queue from an applet to a server app but I cannot send a message back to the applet over a topic. I tried setting up the TRACE to see if any errors pop up in the server log but have been unable to properly set it up or there are no error messages. I had to move everything over to a different server after battling with it for a day. And now it works fine. I am using JBoss 3.0.4 on a Red Hat Linux 7.3 system. The applets are run in Internet Explorer.

      I tried removing all selectors and still couldn't get the message to the applet. I see no errors sending the message from my server app so I believe JBoss is getting it. The topic reader on the applet uses the RMIConnection factory. The server app uses the OILConnectionFactory to send the messages. I am able to retrieve the messages if I set up an app on the server I just can't get them in my applet. When I was troubleshooting I would reboot the box and everything would work for about 2 hours then it would stop working again. I bought every book possible from JBoss but I haven't seen anything to help. I have tried pretty much anything I can think of.

      I would appreciate any thoughts.

      Thanx,
      Christian

        • 1. Re: Applet stops receiving messages
          Christian Holliday Newbie

          I have tried reinstalling JBoss on the troubled server and I tried upgrading it to JBoss 3.0.6 I have tried everything I could think of.

          Anybody have any clues to what my problem is or what I can do to troubleshoot the problem better?

          Any help whatsoever would be greatly appreciated.

          Christian

          • 2. Re: Applet stops receiving messages
            Christian Holliday Newbie

            I just tried to get a new production machine up and running but I ran into the same problem on this machine. So right now I have everything working on 2 linux boxes but I cannot get it to work on 2 other linux boxes. Same similar thing. My network settings seem to be them same on all 4 four servers.

            I have a sniffer program running on the client machine and it seems like the message is reaching the client machine but the onMessage routine is not fired. I removed the message selector and still no message. This same client can run the exact same applet hosted from one of my other machines.

            So basically I can send messages from my applet over a queue to my server app but I cannot broadcast a message from my server app over a topic and get it to my applet. If I send a message from another client over that same topic I can recieve on the other client. I just cannot send it from my server app to my applet over a topic.

            • 3. Re: Applet stops receiving messages
              Christian Holliday Newbie

              I just tried to get a new production machine up and running but I ran into the same problem on this machine. So right now I have everything working on 2 linux boxes but I cannot get it to work on 2 other linux boxes. Same similar thing. My network settings seem to be them same on all 4 four servers.

              I have a sniffer program running on the client machine and it seems like the message is reaching the client machine but the onMessage routine is not fired. I removed the message selector and still no message. This same client can run the exact same applet hosted from one of my other machines.

              So basically I can send messages from my applet over a queue to my server app but I cannot broadcast a message from my server app over a topic and get it to my applet. If I send a message from another client over that same topic I can recieve on the other client. I just cannot send it from my server app to my applet over a topic.

              • 4. Re: Applet stops receiving messages
                Christian Holliday Newbie

                I would really appreciate any ideas or thoughts. I have bought every piece of documentation I can and still have not been able to figure this out. I have turned on logging and didn't see anything to point me in the right direction.

                Christian