11 Replies Latest reply on Feb 7, 2008 10:47 AM by Jason Long

    menuItem submitMode=none prob. in 3.1.4

    Eric H Novice

      Hello Richfaces devs,

      Of course I downloaded and switched to 3.1.4 within a couple of days of it being posted. I noticed that my menus stopped working. I use code like this:

      <h:form>
       <toolBar>
      
       <toolBarGroup>
       <dropDownMenu value="System Administration"
       rendered="#{s:hasRole('admin')}">
       <menuItem submitMode="none">
       <s:link view="/admin/domains.xhtml" value="Domains"
       propagation="begin"/>
       </menuItem>
       </toolBarGroup>
       </toolBar>
      </h:form>


      (Note that I have xmlns="http://richfaces.ajax4jsf.org/rich" in this particular file so I don't need the rich: prefix.)

      As I said, it worked fine in 3.1.3. Upgrading to 3.1.4, the s:link showed up, it rendered to a proper a href="/admin/domains.seam" .. /a , etc, but clicking on it did nothing. Downgrading fixed the problem.

      I also upgraded to Seam 2.0.1GA at the same time, but that was from Seam 2.0.1rc2. Maybe something changed between rc2 and GA, but it feels to me like it's a change / bug in Richfaces.

      I'm using Firefox 2, on Ubuntu.

      On a related topic, I don't think that http://jira.jboss.org/jira/browse/RF-607 should be closed. If I take out the enclosing <h:form>, I get an exception that menuItem needs to be enclosed in a form, even though all the submitModes on all my menuItems are submitMode="none".

      Any thoughts on this?

      Thanks