0 Replies Latest reply on Dec 13, 2002 6:32 PM by Ross Mills

    Unable to install 3.0.4 on OS X server

    Ross Mills Newbie

      Hi,

      I am having trouble installing JBoss 3.0.4/Tomcat 4.1.12 on my OS X server. (Installing JBoss 3.0.2 was no problem.) I get the following exception...

      2002-12-13 15:16:57,308 INFO [org.jboss.web.catalina.EmbeddedCatalinaService41] Creating
      2002-12-13 15:16:57,309 INFO [org.jboss.web.catalina.EmbeddedCatalinaService41] Created
      2002-12-13 15:16:57,310 INFO [org.jboss.web.catalina.EmbeddedCatalinaService41] Starting
      2002-12-13 15:16:57,679 ERROR [org.apache.commons.digester.Digester] Begin event threw error
      java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/ServletException
      at org.apache.catalina.core.ContainerBase.(ContainerBase.java:254)
      at org.apache.catalina.core.StandardEngine.(StandardEngine.java:105)
      at java.lang.Class.newInstance0(Native Method)
      at java.lang.Class.newInstance(Class.java:232)
      at org.jboss.web.catalina.EngineCreateAction.begin(EngineCreateAction.java:62)
      (etc.)

      It looks as if JBoss has loaded the jar file that contains the ServletException class (servlet.jar) because I see these lines before the exception occurs...

      2002-12-13 15:16:56,465 INFO [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment of package: file:/usr/local/jboss/jboss-
      3.0.4_tomcat-4.1.12/tomcat-4.1.x/common/lib/servlet.jar
      2002-12-13 15:16:56,487 INFO [org.jboss.deployment.MainDeployer] Deployed package: file:/usr/local/jboss/jboss-3.0.4_tomcat-4
      .1.12/tomcat-4.1.x/common/lib/servlet.jar
      (etc.)

      ... and here is what is first displayed on the screen when I start JBoss...

      ================================================================================

      JBoss Bootstrap Environment

      JBOSS_HOME: /usr/local/jboss/jboss-3.0.4_tomcat-4.1.12

      JAVA: /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.3.1/Home/bin/java

      JAVA_OPTS: -Dprogram.name=run.sh

      CLASSPATH: /usr/local/jboss/jboss-3.0.4_tomcat-4.1.12/bin/run.jar:/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.3.1/Home/../Classes/classes.jar

      JAVA_HOME: /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.3.1/Home

      ================================================================================

      I have spent a couple of days trying to figure out what is going wrong but I am completely stumped. Any ideas?

      Ross