2 Replies Latest reply on Sep 9, 2003 11:58 AM by kchan

    JBOSS 3.2 (J2sdk1.4) can't find tools.jar? - im sure its the

    Jason Boorn Newbie

      I'm not able to compile JSPs after moving to j2sdk1.4 from 1.3. I get a warning on startup that I have to have JAVA_HOME/lib/tools.jar in my jboss_classpath. I do, and have checked that the tools.jar is where it's supposed to be.

      I've checked the spelling and location several times. Is this something with the 1.4.2 java sdk? I need to use it because SSL won't work under 1.3.

        • 1. Re: JBOSS 3.2 (J2sdk1.4) can't find tools.jar? - im sure its
          Jon Barnett Master

          Works ok on Linux. Perhaps copy the console output from JBoss on the environment and show it here. That might help so we can look at the basic setup. It should look something like this.

          ================================================================================

          JBoss Bootstrap Environment

          JBOSS_HOME: /usr/local/JBoss-3.2.0

          JAVA: /usr/local/j2sdk142/bin/java

          JAVA_OPTS: -Xmx256m -Xrs -Djava.io.tmpdir=/jetty -Dprogram.name=run.sh

          CLASSPATH: /usr/local/JBoss-3.2.0/bin/run.jar:/usr/local/j2sdk142/lib/tools.jar

          ================================================================================

          • 2. Re: JBOSS 3.2 (J2sdk1.4) can't find tools.jar? - im sure its
            kchan Newbie

            I am having the same problem. I am using XP. I am sure the tools.jar is there. Have tried messing with the environment variables but nothing seems to work. JAVA_HOME is set and on startup the bootstrap print out does show the path to tools.jar in the JBOSS_CLASSPATH. Some reason JBOSS isn't seeing it. I've even tried putting tools.jar into the server/default/lib directory and it didn't work.

            Here's the printout from run.bat:

            ===============================================================================
            .
            JBoss Bootstrap Environment
            .
            JBOSS_HOME: C:\jboss-3.2.1\bin\..
            .
            JAVA: C:\j2sdk1.4.2_01\bin\java
            .
            JAVA_OPTS: -Dprogram.name=run.bat
            .
            CLASSPATH: C:\j2sdk1.4.2_01\lib\tools.jar;C:\j2sdk1.4.2_01\lib\tools.jar;C:\jb
            oss-3.2.1\bin\run.jar
            .
            ===============================================================================

            here's my environment vars:

            ALLUSERSPROFILE=C:\Documents and Settings\All Users
            APPDATA=C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data
            CLIENTNAME=Console
            CommonProgramFiles=C:\Program Files\Common Files
            COMPUTERNAME=KCLAPTOP
            ComSpec=C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
            HOMEDRIVE=C:
            HOMEPATH=\Documents and Settings\Administrator
            JAVA_HOME=C:\j2sdk1.4.2_01
            JBOSS_CLASSPATH=C:\j2sdk1.4.2_01\lib\tools.jar
            LOGONSERVER=\\KCLAPTOP
            NUMBER_OF_PROCESSORS=1
            OS=Windows_NT
            Path=C:\j2sdk1.4.2_01;C:\j2sdk1.4.2_01\bin;C:\j2sdk1.4.2_01\lib;C:\WINDOWS\syste
            m32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Co
            ntrol Panel
            PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH
            PROCESSOR_ARCHITECTURE=x86
            PROCESSOR_IDENTIFIER=x86 Family 15 Model 2 Stepping 4, GenuineIntel
            PROCESSOR_LEVEL=15
            PROCESSOR_REVISION=0204
            ProgramFiles=C:\Program Files
            PROMPT=$P$G
            SESSIONNAME=Console
            SystemDrive=C:
            SystemRoot=C:\WINDOWS
            TEMP=C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp
            TMP=C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp
            USERDOMAIN=KCLAPTOP
            USERNAME=Administrator
            USERPROFILE=C:\Documents and Settings\Administrator
            windir=C:\WINDOWS

            help please.