3 Replies Latest reply on Sep 23, 2004 6:26 PM by Eros Guimaraes

    WSAD and JBoss

    iliuta25 Newbie

      Hello,

      I had recently some problems with developping J2EE applications for JBoss. Because my company uses WSAD and not Eclipse, I had to follow this requirement. First of all, I couldn't install the JBoss IDE plugin on WSAD 5, obviously because of the incompatibility of the Eclipse's version. Maybe it is possible to install it, but anyway, something didn't work. Meanwhile I found a solution for that, by using a launch configuration and a J2EE publishing server configuration. For those who want to use JBoss under WSAD without installing the plug-in, I wrote a small howto at http://iliuta.free.fr/jboss-wsad/ . Maybe it helps...

      Adrian Papusoi

        • 1. Re: WSAD and JBoss
          ggrillo Newbie

          This info was really good, it helped me get all setup between WSAD and JBoss. I can set breakpoints and see System.out in my WSAD console window. The only thing that isn't working is that when I set a breakpoint, the actual code window doesn't appear (highlighted at the breakpoint location line). The debug runtime stops at the breakpoint, and I can step over/step into, etc. but I can't actually see the code at the breakpoint.

          Any thoughts?

          Greg

          • 2. Re: WSAD and JBoss
            ggrillo Newbie

            Ok, it was something simple. On the Launch Configurator in WSAD, if you go to the 'Common' tab and then down to 'Debug Mode' change from 'Default' to 'Debug' and then you can fully debug your application (breakpoints, step into/over, etc.) within WSAD while it is running in the JBoss server. Following the previous post to get it all initially setup in WSAD and then you'll be able to debug your app deployed to the JBoss server within the WSAD environment.

            Greg

            • 3. Re: WSAD and JBoss
              Eros Guimaraes Newbie

              Hi guys!

              I'm not much experienced with WSAD, I'm in trouble to follow your tutorial (http://iliuta.free.fr/jboss-wsad/) about integrating WSAD and JBoss.
              When I try to run my JBoss, it returns the following stack:

              java.lang.NoClassDefFoundError: com/ibm/logging/LoggerCfg
              at com.tivoli.jmx.utils.logging.CatUtil.createJmxCatalog(CatUtil.java:76)
              at com.tivoli.jmx.utils.logging.CatUtil.(CatUtil.java:32)
              at com.tivoli.jmx.utils.logging.LogUtil.(LogUtil.java:36)
              at javax.management.ObjectName.(ObjectName.java:194)
              at org.jboss.mx.util.ObjectNameFactory.create(ObjectNameFactory.java:36)
              at org.jboss.system.server.ServerImpl.(ServerImpl.java:66)
              at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
              at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:39)
              at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:27)
              at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:274)
              at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:308)
              at java.lang.Class.newInstance(Class.java:261)
              at org.jboss.system.server.ServerLoader.createServer(ServerLoader.java:254)
              at org.jboss.system.server.ServerLoader.load(ServerLoader.java:233)
              at org.jboss.Main.boot(Main.java:137)
              at org.jboss.Main$1.run(Main.java:399)
              at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

              Would you please help me on this?
              WSAD version: 5.1.1
              JBoss: 3.2.5

              Any Ideas?

              Thank you very much