3 Replies Latest reply on Jan 27, 2004 12:02 PM by Juha Lindfors

    Jboss 3.2.3 won't start with jdk 1.3.1

    Erik Tjernlund Newbie

      The default 3.2.3 distribution of Jboss won't start with jdk 1.3.1. The deployment of Tomcat dies with:

      16:29:01,854 WARN [ServiceController] Problem starting service jboss.web:service=WebServer
      java.lang.ExceptionInInitializerError:
      java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name org.apache.catalina.startup.LocalStrings, locale en_US


      I know that this has been reported before (in these forums and other places) and that the suggested solution is to use a 1.4.* jdk, but that is not an option for me, as our large application runs in production on 1.3.1.

      Any suggestions? I don't understand why Jboss complains as the catalina.jar obviously is available.



      /Erik




        • 1. Re: Jboss 3.2.3 won't start with jdk 1.3.1
          Juha Lindfors Master

          You need to recompile the server with JDK1.3.1

          • 2. Re: Jboss 3.2.3 won't start with jdk 1.3.1
            Erik Tjernlund Newbie

            Ok. I have recompiled jboss-3.2.3 with jdk 1.3.1 and it gives me the same result as before.

            D:\java\jboss-3.2.3-src\build>build
            Calling ..\tools\bin\ant.bat
            Buildfile: build.xml
            .
            .
            .
             [echo] project.root: D:\java\jboss-3.2.3-src
             [echo] module.root: D:\java\jboss-3.2.3-src\build
             [echo] user.home: C:\Documents and Settings\etjernlund
             [echo] build.compiler:
             [echo] java.home: d:\java\jdk1.3.1\jre
             .
             .
             .
             [echo] java.version: 1.3.1
             [echo] java.vendor: Sun Microsystems Inc.
             [echo] java.vm.version: 1.3.1-b24
             [echo] java.vm.name: Java HotSpot(TM) Client VM
             [echo] java.vm.info: mixed mode
             [echo] os.name: Windows 2000
             [echo] os.arch: x86
             [echo] os.version: 5.0
            .
            .
            .
            main:
            
            BUILD SUCCESSFUL
            Total time: 9 minutes 1 second
            Press any key to continue . . .
            


            It seems to build ok (disregarding a couple of warnings for deprecated stuff), but the result is the same when trying to run the server:

            D:\java\jboss-3.2.3-src\build\output\jboss-3.2.3\bin>run.bat
            ===========================================
            .
             JBoss Bootstrap Environment
            .
             JBOSS_HOME: D:\java\jboss-3.2.3-src\build\output\jboss-3.2.3\bin\\..
            .
             JAVA: d:\java\jdk1.3.1\bin\java
            .
             JAVA_OPTS: -Dprogram.name=run.bat
            .
             CLASSPATH: ;d:\java\jdk1.3.1\lib\tools.jar;D:\java\jboss-3.2.3-src\build\output\jboss-3.2.3\bin\\run.jar
            .
            ===========================================
            
            .
            .
            .
            
            14:23:48,618 WARN [ServiceController] Problem starting service jboss.web:service=WebServer
            java.lang.ExceptionInInitializerError:
            java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name org.apache.catalina.startup.LocalStrings, locale en_US
            


            Have I missed something obvious?



            Regards,
            Erik


            • 3. Re: Jboss 3.2.3 won't start with jdk 1.3.1
              Juha Lindfors Master

              Hmm, maybe that's something specific to Tomcat then. Sorry don't have the time to test it now. Tomcat is not compiled as part of JBoss build AFAIK. Does the same version of standalone Tomcat run on JDK1.3.1 ok?