2 Replies Latest reply on May 18, 2007 1:16 PM by Jerry Gauthier

    Problem deploying data source in JBoss 5

    Jerry Gauthier Apprentice

      I'm using the latest development code for JBoss 5. When I deploy a data source and a war archive to the /deploy directory, it appears that the war archive is processed before the data source. Consequently the data source isn't available when the war is deployed and the resource reference fails.

      If I start the server with the data source deployed and I then hot deploy the archive, the resource reference is successful. Of course, when I restart the server, the problem returns.

      With JBossAS 4.x, there was no issue regarding handling of data source deployments. Is there something that I need to do differently with JBoss 5 to ensure that my data source is processed before my war? I've looked for doc on this issue but so far have only found references to defining dependencies for mbeans, not archives.

      Thanks,

      Jerry

        • 1. Re: Problem deploying data source in JBoss 5
          Elias Ross Master

          JBoss 5 isn't an official release, yet. I'm not sure if the deployment ordering is broken or not.

          Anyway, create a jboss-web.xml ... look at the DTD, have it depend on the MBean the -ds.xml creates.


          <jboss-web>
          jboss.jca:name=xyzDS,service=ManagedConnectionPool
          </jboss-web>

          • 2. Re: Problem deploying data source in JBoss 5
            Jerry Gauthier Apprentice

            Sounded like a good suggestion ... but it didn't work. It doesn't appear that dependencies in jboss-web.xml are being processed. Even if I define a non-existent dependency in my war, no error is raised. I do see an error if I define a non-existent dependency in an mbean definition.

            I know that JBoss 5 is in beta and still under development; I was just trying to see what issues I might encounter in porting an application from 4.x.

            Thanks for the suggestion.

            Jerry