1 Reply Latest reply on Dec 11, 2002 5:27 PM by Alex

    Deploy .ear to cluster problem

    Alex Newbie

      I have an ear file that contains a .war and 2 .jar files. One of the jars has a session bean that is available to the cluster. I put the .ear in the /all/deploy/ directories before startup.

      I start the first node. Everything works fine.
      I add/start the second node in the cluster. Failover works, round-robin doesn't.

      I redeploy the .ear on the first node, round robin now works.

      I see in the logs where the 2nd node, notifies the 1st that it can service requests to the bean, but it looks like the first node doesn't send a reply message saying it can also service that bean.

      Log from starting first node:
      2002-12-11 13:06:02,651 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HATarget] replicantsChanged 'jboss.j2ee:jndiName=RateBotEJB,service=EJB' to 1 (intra-view id: 120610399)

      Log from 1st node when 2nd node starts up:
      2002-12-11 13:07:11,759 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HAPartitionImpl.DefaultPartition] Handle: DistributedReplicantManager._add
      2002-12-11 13:07:11,759 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HATarget] replicantsChanged 'jboss.j2ee:jndiName=RateBotEJB,service=EJB' to 2 (intra-view id: -1576938832)

      Log from node 2 on startup:
      2002-12-11 13:07:45,294 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HATarget] replicantsChanged 'jboss.j2ee:jndiName=RateBotEJB,service=EJB' to 1 (intra-view id: -1697549231)

      Should the intra-view id's match?

      Log from node 1 on redeploy of ear on node 1:
      2002-12-11 13:13:51,525 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HATarget] replicantsChanged 'jboss.j2ee:jndiName=RateBotEJB,service=EJB' to 2 (intra-view id: -1576938832)

      Log from node 2 on redeploy of ear on node 1:
      2002-12-11 13:14:25,210 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HAPartitionImpl.DefaultPartition] Handle: DistributedReplicantManager._add
      2002-12-11 13:14:25,210 DEBUG [org.jboss.ha.framework.server.HATarget] replicantsChanged 'jboss.j2ee:jndiName=RateBotEJB,service=EJB' to 2 (intra-view id: -1576938832)

      Intra-view id's now match and round-robin works.

      Is this a bug, or should I deploy the ear differently? I tried deploying the jar the with the clustered bean separately, using farming, but I got all sorts of classloader/linking/verify errors, so I retreated to this method, but I guess that is a different topic.

      Thanks,
      Alex