1 Reply Latest reply on Dec 19, 2005 3:42 PM by Bela Ban

    Multipath problem with JBoss 3.2.5

    Robert Majchrzak Newbie

      I have two JBoss 3.2.5 under Redhat Enterprise Server R3 (Kernel 2.4.21) running in cluster mode (two machines in the same subnetwork 192.168.124.xxx).
      All works fine unless I activate Multipathing on both machines. It looks like that the UDP communication fails, because both JBoss started without any errors but the instances doesn't see each other. If I deactivate the MP all works fine again.
      The config looks like this:

      <!-- The JGroups protocol configuration -->
      <attribute name="PartitionConfig">
      <Config>
      <!-- UDP: if you have a multihomed machine,
      set the bind_addr attribute to the appropriate NIC IP address -->
      <!-- UDP: On Windows machines, because of the media sense feature
      being broken with multicast (even after disabling media sense)
      set the loopback attribute to true -->
      <UDP mcast_addr="228.1.2.3" mcast_port="35566"
      ip_ttl="32" ip_mcast="true"
      mcast_send_buf_size="800000" mcast_recv_buf_size="150000"
      ucast_send_buf_size="800000" ucast_recv_buf_size="150000"
      loopback="false" />
      <PING timeout="2000" num_initial_members="3"
      up_thread="true" down_thread="true" />
      <MERGE2 min_interval="10000" max_interval="20000" />
      <FD shun="true" up_thread="true" down_thread="true"
      timeout="2500" max_tries="5" />
      <VERIFY_SUSPECT timeout="3000" num_msgs="3"
      up_thread="true" down_thread="true" />
      <pbcast.NAKACK gc_lag="50" retransmit_timeout="300,600,1200,2400,4800"
      max_xmit_size="8192"
      up_thread="true" down_thread="true" />
      <UNICAST timeout="300,600,1200,2400,4800" window_size="100" min_threshold="10"
      down_thread="true" />
      <pbcast.STABLE desired_avg_gossip="20000"
      up_thread="true" down_thread="true" />
      <FRAG frag_size="8192"
      down_thread="true" up_thread="true" />
      <pbcast.GMS join_timeout="5000" join_retry_timeout="2000"
      shun="true" print_local_addr="true" />
      <pbcast.STATE_TRANSFER up_thread="true" down_thread="true" />
      </Config>
      </attribute>


      Any ideas? I'm looking for a solution for the "old" 3.2.5 before switching to try a 3.2.7 or 4.0.x.