2 Replies Latest reply on Sep 23, 2003 7:38 AM by garandi

    SOAP ClassNotFound

    garandi Newbie

      I am using Tomcat and Axis soap
      I get the following error, when I click on View to see to see deployed Web services in "http://localhost:8080/axis/".

      Fault - Could not find class for the service named: com.mycompany.voipm.ui.communication.response.UserResponseImpl
      Hint: you may need to copy your class files/tree into the right location (which depends on the servlet system you are using).; nested exception is:
      java.lang.ClassNotFoundException: com.mycompany.voipm.ui.communication.response.UserResponseImpl


      This is how I deploy theUserResponseImpl class

      the deploy.wsdd files is in com/mycompany/voipm/ui/communication/response which is in the same place as UserResponseImpl.class.

      <deployment xmlns="http://xml.apache.org/axis/wsdd/"
      xmlns:java="http://xml.apache.org/axis/wsdd/providers/java">






      When I deploy it using the command

      java org.apache.axis.client.AdminClient deploy.wsdd

      it deployes fine and I get the following msg.

      Processing file deploy.wsdd

      I have copied under TOMCAT_HOME/webapps/axis the dir structure which has the class which I want to deploy it as web service namely UserResponseImpl
      com/mycompany/voipm/ui/communication/response/UserResponseImpl

      Thank you for your time reading all this and please tell me what I am doing wrong.

      Thank you once againg
      Garandi

        • 1. Re: SOAP ClassNotFound
          Jon Barnett Master

          This is the wrong forum as it is a JBoss forum - not standalone Tomcat which it appears you are using from your description. However, it would seem that you have not placed the class in your axis/WEB-INF/classes directory as is necessary for a web application.

          • 2. Re: SOAP ClassNotFound
            garandi Newbie

            Thank you for your reply, but I have placed the class file in axis/WEB-INF/classes dir.
            Now when I deploy it I don't get any of my deployed class shown, neither I get any error.
            Thank you
            Garandi