1 Reply Latest reply on Nov 18, 2005 6:53 PM by Adrian Brock

    java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/xpath/domapi/XPat

    pjrmoreira Newbie

      Currently I?m having a problem that occurs both in JBoss 4.00 and JBoss 4.02. I have a resource adapter whose rar file contains several jar files. One of these jar files (I?ll designate it as RA) contains the resource adapter classes and the other jar files are utility jars that are used by the RA. One of these utility jars is xalan.jar. If I try to deploy my rar file everything goes ok. I?m able to correctly create a connection factory. The problem shows up whenever I deploy an application that makes use of the connection factory. I get the following exception:

      2005-11-17 11:09:08,812 WARN [org.jboss.resource.connectionmanager.JBossManagedConnectionPool] Throwable while attempting to get a new connection: null
      java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/xpath/domapi/XPathEvaluatorImpl
      at com.iwaysoftware.iwrepository.xml.XMLHelper.(XMLHelper.java:46)
      at com.iwaysoftware.iwrepository.xml.file.FileRepository.open(FileRepository.java:111)
      at com.iwaysoftware.iwrepository.IWRepositoryFactory.getFileRepo(IWRepositoryFactory.java:222)

      Somehow it seems that the classes inside xalan.jar are not available to the RA?s classpath. If I try to deploy the same resource adapter/application with JBoss 4.0.3SP1 everything goes correctly.
      Does anyone know what might be wrong in here?

      Thanks

      Paulo