1 Reply Latest reply on Sep 19, 2006 2:34 PM by Stan Silvert

    JBOSS 4.0.2

    mike golan Newbie

      Hello everybody,

      i am using Jboss4.0.1sp-1 with JSF and JSTL i have no problem when i deploy my application and is running ok..
      i am trying to change to Jboss4.0.2 when i deploy i have no problems but when i run my application i got an error like

      
       ERROR [[jsp]] Servlet.service() for servlet jsp threw exception
       javax.faces.el.EvaluationException: javax.faces.el.EvaluationException: Error ge
      tting property 'links' from bean of type de.mentalproof.mpw.web.beans.LinksBean:
       java.lang.NullPointerException
       at com.sun.faces.el.ValueBindingImpl.getValue(ValueBindingImpl.java:206)
      
       at com.sun.faces.el.ValueBindingImpl.getValue(ValueBindingImpl.java:154)
      
       at javax.faces.component.UIData.getValue(UIData.java:527)
       at javax.faces.component.UIData.getDataModel(UIData.java:856)
       at javax.faces.component.UIData.setRowIndex(UIData.java:379)
       at com.sun.faces.renderkit.html_basic.TableRenderer.encodeBegin(TableRen
      derer.java:65)
       at javax.faces.component.UIComponentBase.encodeBegin(UIComponentBase.jav
      a:683)
       at javax.faces.component.UIData.encodeBegin(UIData.java:681)
       at javax.faces.webapp.UIComponentTag.encodeBegin(UIComponentTag.java:591
      )
       at javax.faces.webapp.UIComponentTag.doEndTag(UIComponentTag.java:543)
       at com.sun.faces.taglib.html_basic.DataTableTag.doEndTag(DataTableTag.ja
      va:491)
       at org.apache.jsp.mpw.index_jsp._jspx_meth_h_dataTable_0(org.apache.jsp.
      mpw.index_jsp:492)
       at org.apache.jsp.mpw.index_jsp._jspService(org.apache.jsp.mpw.index_jsp
      :268)
       at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:97)
       at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:810)
       at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper
      .java:322)
       at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:3
      14)
       at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:264)
       at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:810)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(Appl
      icationFilterChain.java:252)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationF
      ilterChain.java:173)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.invoke(ApplicationDisp
      atcher.java:672)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.processRequest(Applica
      tionDispatcher.java:463)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.doForward(ApplicationD
      ispatcher.java:398)
       at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.forward(ApplicationDis
      patcher.java:301)
       at com.sun.faces.context.ExternalContextImpl.dispatch(ExternalContextImp
      l.java:322)
       at com.sun.faces.application.ViewHandlerImpl.renderView(ViewHandlerImpl.
      java:130)
       at com.sun.faces.lifecycle.RenderResponsePhase.execute(RenderResponsePha
      
      
      



      i think that jboss can't use the JSF components cuz the LinksBean is used in a DATATABLE in my jsp..
      when i run a jsp without JSF components i have no problem its run ok..

      so can someone tell me plz what is happening here?? what should i do??
      i think i missed some configuration or some jars that i have to use or add..
      but witch?? anyone idea???

      plz help me