1 Reply Latest reply on Feb 2, 2007 2:42 PM by Elias Ross

    Problem with Dukes Bank

    Josh Hepworth Newbie

      Hi,

      Ive managed to get to 4.1.7.1 (v4) of the Getting Started Guide - following the Dukes Bank example. I think it is my configuration of the hsqldb-ds.xml file that is causing a problem:


      <datasources>
       <local-tx-datasource>
       <jndi-name>DefaultDS</jndi-name>
       <connection-url>jdbc:hsqldb:hsql://localhost:1701</connection-url>
       <driver-class>org.hsqldb.jdbcDriver</driver-class>
       <user-name>sa</user-name>
       <password></password>
       <min-pool-size>5</min-pool-size>
       <max-pool-size>20</max-pool-size>
       <idle-timeout-minutes>0</idle-timeout-minutes>
       <security-domain>HsqlDbRealm</security-domain>
       <prepared-statement-cache-size>32</prepared-statement-cache-size>
       <metadata>
       <type-mapping>Hypersonic SQL</type-mapping>
       </metadata>
       <depends>jboss:service=Hypersonic,database=default</depends>
       </local-tx-datasource>
      
       <local-tx-datasource>
       <jndi-name>juddiDB</jndi-name>
       <connection-url>jdbc:hsqldb:hsql://localhost:1701</connection-url>
       <driver-class>org.hsqldb.jdbcDriver</driver-class>
       <user-name>sa</user-name>
       <password></password>
       <min-pool-size>5</min-pool-size>
       <max-pool-size>20</max-pool-size>
       <idle-timeout-minutes>0</idle-timeout-minutes>
       <security-domain>HsqlDbRealm</security-domain>
       <prepared-statement-cache-size>32</prepared-statement-cache-size>
       <metadata>
       <type-mapping>Hypersonic SQL</type-mapping>
       </metadata>
       <depends>jboss:service=Hypersonic,database=default</depends>
       </local-tx-datasource>
      
       <local-tx-datasource>
       <jndi-name>JBossESBDS</jndi-name>
       <connection-url>jdbc:hsqldb:hsql://localhost:1701</connection-url>
       <driver-class>org.hsqldb.jdbcDriver</driver-class>
       <user-name>sa</user-name>
       <password></password>
       <min-pool-size>5</min-pool-size>
       <max-pool-size>20</max-pool-size>
       <idle-timeout-minutes>0</idle-timeout-minutes>
       <security-domain>HsqlDbRealm</security-domain>
       <prepared-statement-cache-size>32</prepared-statement-cache-size>
       <metadata>
       <type-mapping>Hypersonic SQL</type-mapping>
       </metadata>
       <depends>jboss:service=Hypersonic,database=default</depends>
       </local-tx-datasource>
      
      
       <mbean code="org.jboss.jdbc.HypersonicDatabase"
       name="jboss:service=Hypersonic">
       <attribute name="Database">default</attribute>
       <attribute name="InProcessMode">true</attribute>
       </mbean>
      
      <!-- ,database=default
       <mbean code="org.jboss.jdbc.HypersonicDatabase" name="jboss:service=Hypersonic">
       <attribute name="Port">1701</attribute>
       <attribute name="Silent">true</attribute>
       <attribute name="Database">default</attribute>
       <attribute name="Trace">false</attribute>
       <attribute name="No_system_exit">true</attribute>
       </mbean>
      -->
      </datasources>



      And Im getting the following error:

      --- MBEANS THAT ARE THE ROOT CAUSE OF THE PROBLEM ---
      ObjectName: jboss:service=Hypersonic,database=default
      State: NOTYETINSTALLED
      Depends On Me:
      jboss.jca:service=ManagedConnectionFactory,name=DefaultDS
      jboss.jca:service=ManagedConnectionFactory,name=juddiDB
      jboss.jca:service=ManagedConnectionFactory,name=JBossESBDS


      Any ideas on how I could solve this?

      Cheers

      Josh - JBoss 4.0.4GA WinXP(SP2)