2 Replies Latest reply on Nov 9, 2007 7:00 AM by Miguel Pinto

    Problem with a4j

    Miguel Pinto Newbie

      Hello,
      I use richfaces-3.1.2.GA and I am having a weird problem. None of the a4j tags i tried this far gave any result.
      For instance, I have this code in a jsp:

      <%@ page contentType="text/html" %>
      <%@ taglib uri="http://java.sun.com/jsf/html" prefix="h" %>
      <%@ taglib uri="http://java.sun.com/jsf/core" prefix="f" %>
      <%@ taglib uri="http://richfaces.ajax4jsf.org/rich" prefix="rich" %>
      <%@ taglib uri="https://ajax4jsf.dev.java.net/ajax" prefix="aj4" %>


      <f:view>
      <rich:separator height="1" />
      <a4j:form>
      <h:panelGrid columns="3">
      <h:outputText value="Name:" />
      <h:inputText value="#{cmbselectsyntom.text}" />
      <a4j:commandButton value="Say Hello" reRender="out" />
      </h:panelGrid>
      </a4j:form>
      <h:panelGroup id="out">
      <h:outputText value="Hello " rendered="#{not empty cmbselectsyntom.text}" />
      <h:outputText value="#{cmbselectsyntom.text}" />
      <h:outputText value="!" rendered="#{not empty cmbselectsyntom.text}" />
      </h:panelGroup>
      <rich:separator height="1" style="padding-top:10px" />
      </f:view>


      I collected it from the website.

      Problem is the commandButton just dont show when I open that jsp. If i try use a a4j form, and a form is required, it says there is no form. a4j:support also dont work. Nothing works, thought rich:tags works fine.

      Anyone has any idea for what is going on? The examples seems to run when i go to JBoss rich faces's demo page, just dont work on my app.

      Any help is welcome

      Regards,
      Miguel