10 Replies Latest reply on Dec 5, 2002 1:33 AM by Manoj Nair

    How to configue an Oracle datasource in JBoss 3.0.4? - lets

    Manoj Nair Newbie

      Hello All,

      I have been trying to setup an Oracle datasource using JBoss 3.0.4, Oracle Thin JDBC drivers on Windows NT platform for about a week now. Still had no luck.

      Here are the steps I have been following:
      1. Install JBoss 3.0.4 (Non Tomcat version)
      2. Modify the %JBOSSDIR%\docs\examples\jca\oracle-xa-service.xml
      3. Changes made:
      a. MinSize, MaxSize (values 5, 15)
      b. URL=URL=jdbc:oracle:oci8:@tc was changed to
      URL=jdbc:oracle:thin:mytest/mytest@myserver:1521:ora817
      4. Put Oracle JDBC driver classes12.zip in %JBOSSDIR%\server\default\lib
      5. Bring up the server
      6. Copy the file oracle-xa-service.xml to %JBOSSDIR%\server\default\deploy

      Everything goes fine till this point.

      Meantime, on the console the following gets displayed:

      18:13:30,912 INFO [MainDeployer] Starting deployment of package: file:/Q:/jboss
      -3.0.4/jboss-3.0.4/server/default/deploy/oracle-xa-service.xml
      18:13:31,240 WARN [ServiceController] jboss.jca:service=XATxDS,name=XAOracleDS
      does not implement any Service methods
      18:13:31,240 INFO [JBossManagedConnectionPool] Creating
      18:13:31,240 INFO [JBossManagedConnectionPool] Created
      18:13:31,256 INFO [XATxConnectionManager] Creating
      18:13:31,256 INFO [XATxConnectionManager] Created
      18:13:31,271 INFO [JBossManagedConnectionPool] Starting
      18:13:31,271 INFO [JBossManagedConnectionPool] Started
      18:13:31,271 INFO [XATxConnectionManager] Starting
      18:13:31,506 INFO [XAOracleDS] Bound connection factory for resource adapter 'M
      inerva JDBC XATransaction ResourceAdapter' to JNDI name 'java:/XAOracleDS'
      18:13:31,506 INFO [XATxConnectionManager] Started
      18:13:31,506 INFO [MainDeployer] Deployed package: file:/Q:/jboss-3.0.4/jboss-3
      .0.4/server/default/deploy/oracle-xa-service.xml

      Now the problem:
      1. No Oracle database connections seemed to have been established

      Is there any step I am missing???

      Thanks for your time.

      Best Regards
      MS