6 Replies Latest reply on Feb 25, 2008 5:39 AM by Torsten Fink

    Invalid display of panels

    Torsten Fink Newbie

      Hi,

      probably I did something stupid, but I cannot figure out what this is...

      I created a new Seam application with RichFaces and edited some pages. Suddenly the application was not displayed correctly anymore.

      My current situation is that all panels (i.e., <rich:panel> and <rich:simpleTogglePanel>) are displayed without any border and without a formatted header line. The header text is there. And the <rich:simpleTogglePanel> also had the toggle button at the next line after the header text.

      When I create a new application with Seam everything works again and I do not find any difference. I also switched of the RichFaces cache without any effect (other than making the application slower).

      Anyone any ideas?

      I could send the configuration files, but they are pretty standard. The XHTML for testing consists only of the panel.

      I use Seam 2.0.0.GA, RichFaces 3.1.3.GA, JBoss AS 4.2.2.GA.

      Best regards,

      Torsten

        • 1. Re: Invalid display of panels
          Sergey Smirnov Master

          If you use FireFox, try to figure out why css files are not loaded using FireBug.

          • 2. Re: Invalid display of panels
            Torsten Fink Newbie

             

            "SergeySmirnov" wrote:
            If you use FireFox, try to figure out why css files are not loaded using FireBug.


            Do you mean the theme.css file that was created by Seam? IMHO it is not the source of the problem. When I remove the link to the CSS file in the page the whole page looks flat. With the CSS file only some parts look wrong especially the RichFaces panels.

            BTW, yesterday the problem vanished. First the inner panels looked right. 1-2 hours later all the panels were OK.

            I had this effect earlier and thought it could be a JBoss-Tools problem caused by the incremental deployment. I changed the project to an Ant-based layout and deployed it fully. But this did not solve any problem. I also tried to clean every thing that could be cleaned (Eclipse, Ant, JBoss) without improvements.

            Maybe I could get more information the next time the problem arise....

            Thanks for your help.

            -- Torsten

            • 3. Re: Invalid display of panels
              Torsten Fink Newbie

              Now it is broken again.
              Yesterday everything was fine. Today I started JBoss and the RichFaces panels are broken again.

              I cleaned the project with Ant and Eclipse. Then I cleaned JBoss:

              rm -rf server/default/tmp/*
              rm -rf server/default/work/jboss.web/localhost/*
              

              and I cleaned the cache of Firefox. Still broken.

              I am using Mac OS X but my colleagues with their PCs observe the same behavior.

              Any ideas?

              -- Torsten


              • 4. Re: Invalid display of panels
                Torsten Fink Newbie

                The problem appeared and vanished unpredictably. Fortunately my application was only a prototype, thus I decided no to care too much.

                Now, we have a new project in another team. It was not set up by me and we use Maven to build. Unfortunately the bug appeared again. Every now and then the application starts to look extremely ugly...

                We started with RichFaces 3.1.3 and are using 3.1.4.SR1 now. We use JBoss 4.2.2, Seam 2.0.1, and EJB-3.

                I used Firebug to check the links to the stylesheets. It seems that the CSS is not found for simple panels.

                This is what I get for the login-screen:
                ('1' is the line number not the content):

                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/mps/a4j_3_1_4.SR1css/simpleTogglePanel.xcss/DATB/eAGbuWPCFgAGZAKW">
                1
                </link>
                


                On the next screen I have a simple panel and a panelMenu (I removed some CSS information.):
                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/mps/a4j_3_1_4.SR1org/richfaces/renderkit/html/css/panelMenu.xcss/DATB/eAGbuWPCFgAGZAKW">
                1.dr-pmenu-top-group{height:20px;width:100%; ...REMOVED... dr-pmenu-selected-item{font-style:italic;}
                </link>
                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/mps/a4j_3_1_4.SR1css/simpleTogglePanel.xcss/DATB/eAGbuWPCFgAGZAKW">
                1
                </link>
                


                It seems that for the panel menu a CSS is created but not for the simple panel.

                Any ideas?
                Should I open a bug in Jira?

                -- Torsten

                • 5. Re: Invalid display of panels
                  Stefan Wischnewski Newbie

                   

                  "tnfink" wrote:

                  It seems that for the panel menu a CSS is created but not for the simple panel.

                  Any ideas?
                  Should I open a bug in Jira?

                  -- Torsten


                  Hi Torsten, this could be the same as the following issue with which I am struggling:

                  http://jira.jboss.com/jira/browse/RF-2316

                  • 6. Re: Invalid display of panels
                    Torsten Fink Newbie

                    thank you Stefan.
                    I will add my experiences to the Jira bug.

                    -- Torsten