1 Reply Latest reply on Jul 10, 2003 6:56 AM by Harald Gliebe

    problem connecting oracle 8i

    ansarim Newbie

      hi,
      i have a problem when trying to mao my entity bean with a table in a oracle 8i database...
      i have this error :

      org.jboss.deployment.DeploymentException: Error in jbosscmp-jdbc.xml : datasource-mapping java:OracleDS not found
      at org.jboss.ejb.plugins.cmp.jdbc.metadata.JDBCEntityMetaData.(JDBCEntityMetaData.java:399)
      at org.jboss.ejb.plugins.cmp.jdbc.metadata.JDBCApplicationMetaData.(JDBCApplicationMetaData.java:258)
      at org.jboss.ejb.plugins.cmp.jdbc.metadata.JDBCXmlFileLoader.load(JDBCXmlFileLoader.java:75)
      at org.jboss.ejb.plugins.cmp.jdbc.JDBCStoreManager.loadJDBCEntityMetaData(JDBCStoreManager.java:737)

      this is my oracle-ds.xml :


      <local-tx-datasource>
      <jndi-name>OracleDS</jndi-name>
      <connection-url>jdbc:oracle:thin:@192.168.1.29:1521:GMO</connection-url>
      <driver-class>oracle.jdbc.driver.OracleDriver</driver-class>
      <user-name>hr8</user-name>
      hr8
      <exception-sorter-class-name>org.jboss.resource.adapter.jdbc.vendor.OracleExceptionSorter</exception-sorter-class-name>
      </local-tx-datasource>



      this is my jbosscmp-jdbc.xml :

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <!DOCTYPE jbosscmp-jdbc PUBLIC "-//JBoss//DTD JBOSSCMP-JDBC 3.0//EN" "http://www.jboss.org/j2ee/dtd/jbosscmp-jdbc_3_0.dtd">

      <jbosscmp-jdbc>

      OracleDS
      <datasource-mapping>java:OracleDS</datasource-mapping>


      <enterprise-beans>



      <ejb-name>Camarade</ejb-name>
      <table-name>Camarade</table-name>

      <cmp-field>
      <field-name>id</field-name>
      <column-name>id</column-name>

      </cmp-field>
      <cmp-field>
      <field-name>nom</field-name>
      <column-name>nom</column-name>

      </cmp-field>
      <cmp-field>
      <field-name>prenom</field-name>
      <column-name>prenom</column-name>

      </cmp-field>
      <cmp-field>
      <field-name>tel</field-name>
      <column-name>tel</column-name>

      </cmp-field>
      <cmp-field>
      <field-name>service</field-name>
      <column-name>service</column-name>

      </cmp-field>


      </enterprise-beans>

      </jbosscmp-jdbc>


      any suggestions of the problem ?

      thanks