0 Replies Latest reply on Feb 17, 2004 1:13 PM by pgoes

    Manual online HTML version problems

    pgoes Newbie

      According to the Manuall online HTML, the step contained in Coding and compiling the test client the following output occurs when running ant intro-interest-client in the command line


      Buildfile: build.xml

      validate:

      fail_if_not_valid:

      init:
      [echo] Using JBoss directory=/usr/local/jboss-3.2.3
      TAKE A LOOK AT THIS CLASSPATH :-/ Isn't there something wrong??!
      [echo] Using base classpath=/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-j2ee.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jaas.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jbosssx-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jnp-client.jar:/root/jboss/examples/tomcat/lib/servlet.jar
      [echo] Using Source directory=/root/jboss/examples
      [echo] Using Build directory=/root/jboss/examples/build-examples

      intro-interest-client:

      compile:
      [echo] Using classpath=/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-j2ee.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jaas.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jbosssx-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jnp-client.jar:/root/jboss/examples/tomcat/lib/servlet.jar

      interest-client:
      [echo] Using classpath=/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-j2ee.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jaas.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jbosssx-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jboss-client.jar:/usr/local/jboss-3.2.3/client/jnp-client.jar:/root/jboss/examples/tomcat/lib/servlet.jar
      [java] Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/jboss/logging/Logger
      [java] at org.jnp.interfaces.NamingContext.(NamingContext.java:102)
      [java] at org.jnp.interfaces.NamingContextFactory.getInitialContext(NamingContextFactory.java:41)
      [java] at javax.naming.spi.NamingManager.getInitialContext(NamingManager.java:662)
      [java] at javax.naming.InitialContext.getDefaultInitCtx(InitialContext.java:243)
      [java] at javax.naming.InitialContext.init(InitialContext.java:219)
      [java] at javax.naming.InitialContext.(InitialContext.java:175)
      [java] at org.jboss.docs.interest.InterestClient.main(InterestClient.java:27)

      BUILD SUCCESSFUL
      Total time: 1 second

      ---------------------

      MY ENVIROMENT VARIABLES ARE:


      $CLASSPATH
      .:/usr/local/jakarta-tomcat-4.1.27/common/lib/servlet.jar:/root/mygame:/usr/local/jakarta-tomcat-4.1.27/webapps/ROOT/WEB-INF/classes:/org/postgresql/pg73jdbc3.jar:/com/oracle/classes12.zip:/com/oracle/nls_charset12.zip:/usr/java/SUNWapperver/jdk/bin/jdbc2_0-stdext.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/bin/ejb-2_1-api.jar:/usr/local/blasix/blasix.jar:/usr/local/jakarta-struts-1.1/lib/struts.jar:/usr/java/SUNWappserver/lib/j2ee.jar:/usr/java/SUNWappserver/lib/appserv-rt.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/fscontext.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/dnsns.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/jndi.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/ldapsec.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/localedata.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/providerutil.jar:/usr/java/SUNWappserver/jdk/jre/lib/ext/sunjce_provider.jar:/root/jboss/examples/build-examples/interest/classes/org/jboss/docs/interest

      Take a look at $CLASSPATH and see it differs from that echoed by ant (see some lines above)

      $PATH
      /usr/lib/qt2/bin:/usr/lib/kde3/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/bin/X11:/usr/games:/usr/local/bin:/usr/java/SUNWappserver/jdk:/usr/java/SUNWappserver/jdk/bin:/usr/java/SUNWappserver/lib/ant/bin:/usr/java/SUNWappserver/bin:/root/bin

      $J2EE_HOME
      /usr/java/SUNWappserver/jdk

      $JAVA_HOME
      /usr/java/SUNWappserver/jdk

      $JBOSS_HOME
      /usr/local/jboss-3.2.3

      $JBOSS_DIST
      /usr/local/jboss-3.2.3

      All previous steps are performed perfectly Since ant intro-interest-jar until ant intro-interest-deploy. Ant intro-interest-deploy copiesinteres.jar to /usr/local/jboss-3.2.3/deploy instead of /usr/local/lboss-3.2.3/server/default/deploy. I did it manually but the situation remains unchanged. Any help will be welcome

      Thanks in advcance