1 Reply Latest reply on Dec 1, 2004 12:41 PM by Ken

    JBoss IDE 1.4 Error [MainDeployer] Could not initialise depl

    Ken Newbie

      I am using JBoss 4.0.0, JBoss IDE 1.4, and Eclipse 3.0.1 on Windows XP Professional, and I am encountering errors when I try to launch any JBoss server configuration (minimal, default, standard, and all) within Eclipse.


      The error I see is the following:

      ERROR [MainDeployer] Could not initialise deployment: file:/C:/jboss-4.0.0/server/all/deploy/jboss-local-jdbc.rar
      org.jboss.deployment.DeploymentException: Error parsing meta data jar:file:/C:/jboss-4.0.0/server/all/tmp/deploy/tmp29232jboss-local-jdbc.rar!/META-INF/ra.xml; - nested throwable: (org.xml.sax.SAXException: src-resolve: Cannot resolve the name 'j2ee:descriptionGroup' to a(n) group component. @ *unknown*[564,47])
      at org.jboss.deployment.DeploymentException.rethrowAsDeploymentException(DeploymentException.java:39)
      at org.jboss.deployment.SimpleSubDeployerSupport.parseMetaData(SimpleSubDeployerSupport.java:217)
      at org.jboss.deployment.SimpleSubDeployerSupport.init(SimpleSubDeployerSupport.java:102)
      at org.jboss.deployment.MainDeployer.init(MainDeployer.java:799)
      at org.jboss.deployment.MainDeployer.deploy(MainDeployer.java:736)
      at org.jboss.deployment.MainDeployer.addDeployer(MainDeployer.java:339)
      at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)

      Similarly, the same error appears for:

      ERROR [MainDeployer] Could not initialise deployment: file:/C:/jboss-4.0.0/server/all/deploy/jboss-xa-jdbc.rar

      ERROR [MainDeployer] Could not initialise deployment: file:/C:/jboss-4.0.0/server/all/deploy/jms/jms-ra.rar


      However, these errors do not appear when I launch the server configurations using the run.bat command file. I am thinking that there is a CLASSPATH problem of some sort when I try to launch the server within Eclipse.

      Any suggestions or solutions would be greatly appreciated.

      Ken


        • 1. Re: JBoss IDE 1.4 Error [MainDeployer] Could not initialise
          Ken Newbie

          I found my own answer to my issue.

          I fixed the problem by adding the following to the VM Arguments text box of the Start tab of each JBoss server config:


          -Djava.endorsed.dirs=c:/jboss-4.0.0/lib/endorsed


          From what I have seen in the various postings to these forums, this seems to be a frequently encountered problem with JBoss IDE, and the proper solution is poorly documented by / responded to by JBoss support.