5 Replies Latest reply on Apr 6, 2007 8:02 PM by Derek Burke

    Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta

    Francisco Javier Alba Newbie

      Hi

      I´m using:

      Eclipse 3.2.1
      Jboss 4.0.3
      Jboss IDE 2.00 beta
      


      I´ve defined my jboss server on Eclipse.
      But, when i attemp to start it, all seems to work but when it reaches the line:
      12:53:12,125 INFO [Server] JBoss (MX MicroKernel) [4.0.3SP1 (build: CVSTag=JBoss_4_0_3_SP1 date=200510231751)] Started in 1m:25s:250ms


      It continues in "starting" state, and after a while it says that there is an error starting the server.

      How can I solve this problem?

      Many thanks!!

        • 1. Re: Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta
          Rob Stryker Master

          Your server is most liekly password protected. You need to either add the proper password flags to the stop and twiddle tabs of the server launch configuration, or you need to modify your server's preferences for startup / shutdown.

          flags: double click your server, click edit launch configuration when the editor pops up, browse to the proper tab and add the proper flags.

          startup behavior: window -> preferences -> jboss ide -> servers, select your server, verify / select / change the timeouts and the behavior upon timeout.

          • 2. Re: Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta
            Michal Kuklis Newbie

            I have the same problem.
            I know how to get to Twiddle/Stop Args but I'm not sure how to setup password there.

            Could you please give me some directions?
            Thanks

            • 3. Re: Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta
              Norrith Ho Newbie

              I've kept solving this problem for some hours and It's solved finally. Just uncheck all secure items in the last installation form. Enjoy!

              PS. Is this a bug? I've add the user's name and the user's password parameters either in Start Args or in Twiddle Args... But there is still the same problem remained.

              • 4. Re: Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta
                Francisco Javier Alba Newbie

                Hi, it´s me again.

                following Rob Stryker instructions, I have tried to solve this problem adding password flags to the server launch configuration. My configuration looks like this:

                Start Args
                --configuration=rware --host=localhost -u admin -p admin
                
                Twiddle Args
                -S -u admin -p admin -s localhost:1099
                
                Stop Args
                -s localhost:1099 -a jmx/rmi/RMIAdaptor -u admin -p admin
                


                As you can see, I´m not using default configuration.

                But I still have the same problem: After starting the server, it remains in "Starting..." status, and never reaches "Started" status. After a while i see a pop-up message saying that the server has failed to start.




                I've kept solving this problem for some hours and It's solved finally. Just uncheck all secure items in the last installation form. Enjoy!

                norrith, I have re-installed JBoss IDE but I dont know what do you mean with "last installation form" (I can´t see any installation form with secure items...)



                Any help??

                • 5. Re: Cant start Jboss 4.0.3 with Jboss-IDE 2.00 beta
                  Derek Burke Newbie

                  Im a bit confused as to where the Twiddle tab is. Ive clicked on the open launch configuration and it opens the server properties window.

                  My env. is
                  eclipse 3.2.1
                  Jboss IDE 2.0 beta1
                  Jboss AS 4.0.4

                  Im running into the securityException - failed to authenticate on server shutdown(stop).