6 Replies Latest reply: Feb 26, 2012 8:08 AM by Johan Vermeij RSS

    mod_cluster 1.2.Final + AS 7.1 Final -problem ?

    Maciej Lad Newbie

      Hi,

      I have some problems with work with mod_cluster.

       

      1) When I started jboss x2 and use application replication_test was ok.

      2) When I using apps and click DISABLE application in mod_cluster status page, using apps not ended... ( anything in jboss log )

      3) When I re-using  ( create new sessions ) - application is not found.

      4) When I click ENABLE after a disable applications not started/not served by mod_cluster.

      5) When I killed jboss applications not switch to next jboss ( I think this is problem with stickly sessions to set false - not probe yet )

      6) How to configure statistics for: Load: 1 - I have allways value 1 - could you give step by step.

      7) on "/replication-test, Status: ENABLED Request: 0 Disable" in pool Request:0 I have always value 0, why ? if I used this apps on this jboss ?

       

      pls help me with this..problems...

       

       

       

      My configurations:

       

      Machine Box 1:

      2x AS 7.1Final on diferent IP.

      ( x.x.192.3 and x.x.192.4 )

      Started in standalone-ha mode.

       

      Machine Box 2:

      Server version: Apache/2.2.15 (Unix) with modcluster 1.2.0 Final

       

      Block/not work: multicast beetween box1 and box2 ( jgroups test not work ) meybe this is a problem with refresh statistics on status page ?? )

       

      Configuration:

       

      LoadModule slotmem_module modules/mod_slotmem.so
      LoadModule manager_module modules/mod_manager.so
      LoadModule proxy_cluster_module modules/mod_proxy_cluster.so
      LoadModule advertise_module modules/mod_advertise.so

      <VirtualHost 172.17.126.1:80>

              <Directory />
                      Order deny,allow
                      Allow from all
              </Directory>

              KeepAliveTimeout 60
              MaxKeepAliveRequests 0

             AdvertiseFrequency 5

             <Location /mod_cluster-manager>
                 SetHandler mod_cluster-manager

                 Order deny,allow
                 Deny from all
                 Allow from all
             </Location>

        ErrorLog logs/cluster-error.log
        CustomLog logs/cluster-access.log combined
        LogLevel debug

        EnableMCPMReceive
        AllowDisplay on

      </VirtualHost>

       

       

      Jboss to modcluster is in AJP mode.

       

      mod_cluster status page:

       

       

      mod_cluster/1.2.0.Final

      start of "httpd.conf" configuration

      mod_proxy_cluster.c: OK

      mod_sharedmem.c: OK

      Protocol supported: http AJP

      mod_advertise.c: OK

      Server: apache-cluster

      Server: apache-cluster VirtualHost: x.x.126.1:80 Advertising on Group 224.0.1.105 Port 23364 for http://x.x.126.1:80 every 5 seconds

      end of "httpd.conf" configuration

       

      Auto Refresh show DUMP output show INFO output 

      Node ca923d2f-614f-3ec1-ab39-b7300c8d727e (ajp://x.x.192.3:8009):

      Enable Contexts Disable Contexts

      Balancer: mycluster,LBGroup: ,Flushpackets: Off,Flushwait: 10000,Ping: 10000000,Smax: 1,Ttl: 60000000,Status: OK,Elected: 74,Read: 16567,Transferred: 0,Connected: 0,Load: 1 

      Virtual Host 1:

      Contexts:

      /, Status: ENABLED Request: 0 Disable  /replication-test, Status: ENABLED Request: 0 Disable  
      /replication-test, Status: ENABLED Request: 0 Disable

      Aliases:

      default-host  localhost  example.com  

      Node 23949d3c-889c-34e2-839e-eef510714a63 (ajp://x.x.192.4:8009):

      Enable Contexts Disable Contexts

      Balancer: mycluster,LBGroup: ,Flushpackets: Off,Flushwait: 10000,Ping: 10000000,Smax: 1,Ttl: 60000000,Status: OK,Elected: 0,Read: 0,Transferred: 0,Connected: 0,Load: 1 

      Virtual Host 1:

      Contexts:

      /, Status: ENABLED Request: 0 Disable  

      Aliases:

      default-host  localhost  example.com