3 Replies Latest reply on Aug 25, 2015 4:50 AM by Jean-Frederic Clere

    mod_cluster only works with IE in front of Wildfly8.1/KIE-jBPM

    Jorge Tudela González de Riancho Newbie

      Hi All,

       

      I have two KIE-jBPM servers, one domain controller, and one mod_cluster balancer, 4 nodes in total.

       

      Im using CentOS 6.6 , Wildfly 8.1, KIE 6.1, Apache/2.2.15 and mod_cluster 1.2.6.

       

      The problem is:

      When accessing KIE-jBPM through the mod_cluster balancer endpoint, I can reach the login page perfectly, but once we have given user/password and started the login process, Firefox and Chrome hang indefinitely at "please wait loading application...", while IExplorer happens to access ok after a while.

       

      On the other hand, If I try to access directly the nodes, the login process always finishes ok, no matter which browser Im using.

       

      There are a few post on internet which seem to describe my exact problem:

       

      http://stackoverflow.com/questions/26031147/jbpm-kie-workbench-hangs-on-loading-when-i-click-administration-and-fully-do

       

      https://community.jboss.org/thread/258542

       

      https://developer.jboss.org/thread/237811

       

      After a lot of troubleshooting, although Im completely lost, It seems to me that this issue is related with the way mod_cluster/Apache treats session/cache in combination with how the browsers treat session/cache.

       

      Any help would be more than welcome.

        • 1. Re: mod_cluster only works with IE in front of Wildfly8.1/KIE-jBPM
          Jean-Frederic Clere Master

          That looks like a redirection problem. A debug of httpd in error_log should help to find the problem.

          • 2. Re: mod_cluster only works with IE in front of Wildfly8.1/KIE-jBPM
            Jorge Tudela González de Riancho Newbie

            Thanks Jean for your answer.

             

            What I have seen in the httpd is error_logs is the following, a message saying  "declining URL", which I dont know if means sth or not..

             

            [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2044): proxy: AJP: has released connection for (10.20.24.6)

              52295 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_cluster.c(2717): cluster: balancer://bpmbalancer Found value e8Ej0hLSAV2-ah8ozFflWoq3.ncbs-flows-node1 for stickysession JSESSIONID|jsessioni        d

              52296 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_cluster.c(3157): cluster: Using route ncbs-flows-node1

              52297 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy.c(1020): Running scheme balancer handler (attempt 0)

            52298 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_http.c(1957): proxy: HTTP: declining URL ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/in.69151-4562.erraiBus?z=0000&sse=1&cli        entId=69151-4562

              52299 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_ajp.c(709): proxy: AJP: serving URL ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/in.69151-4562.erraiBus?z=0000&sse=1&clientId        =69151-4562

              52300 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2026): proxy: AJP: has acquired connection for (10.20.24.6)

              52301 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2082): proxy: connecting ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/in.69151-4562.erraiBus?z=0000&sse=1&clientId=69151-4        562 to 10.20.24.6:8009

              52302 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2209): proxy: connected /ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/in.69151-4562.erraiBus?z=0000&sse=1&clientId=69151-4562 to 10.20.24.6:8009

              52303 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] ajp_utils.c(31): Into ajp_handle_cping_cpong

              52304 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_cluster.c(2717): cluster: balancer://bpmbalancer Found value e8Ej0hLSAV2-ah8ozFflWoq3.ncbs-flows-node1 for stickysession JSESSIONID|jsessioni        d

              52305 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_cluster.c(3157): cluster: Using route ncbs-flows-node1

              52306 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy.c(1020): Running scheme balancer handler (attempt 0)

              52307 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_http.c(1957): proxy: HTTP: declining URL ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/out.69151-4562.erraiBus?z=0&clientId=69        151-4562

              52308 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] mod_proxy_ajp.c(709): proxy: AJP: serving URL ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/out.69151-4562.erraiBus?z=0&clientId=69151-4        562

              52309 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2026): proxy: AJP: has acquired connection for (10.20.24.6)

              52310 [Wed Aug 19 10:13:58 2015] [debug] proxy_util.c(2082): proxy: connecting ajp://10.20.24.6:8009/ncbs-flows/org.kie.workbench.KIEWebapp/out.69151-4562.erraiBus?z=0&clientId=69151-4562 to 1        0.20.24.6:8009

             

            On the other hand, I have tried to configure HTTPD just as a simple proxy, no mod_cluster, and when I access KIE/JBpm through it, both Chrome and Firefox works perfectly..so I guess It is something related with mod_cluster, and not with HTTPD.

             

            Attached you can find my httpd/mod_cluster config.

             

            Thanks a lot for your help.

            • 3. Re: mod_cluster only works with IE in front of Wildfly8.1/KIE-jBPM
              Jean-Frederic Clere Master

              There isn't enough to see when is wrong in the error_log extract.

              The configuration doesn't look OK anyway you should use 2 VirtualHost one to receive the MCPM the other for other request.

              Simple proxy works... You should try using mod_proxy_balancer.