14 Replies Latest reply: Sep 5, 2012 2:54 AM by hd0815 RSS

    HTTP parameter processing failed

    hd0815 Newbie

      Hi again,

       

      I run a web app on JBoss 7 and I got a strange problem. The request sent ist wrong due to incorrect parameters. I'm not quite sure how this happens, but this is for sure a client side problem. The request sent looks something like this:

       

      http://mysite.com/myApp?paramA=A&paramB=B&=&=&paramC=C

       

      But I only realized that there are incorrect parameters,because the different JBoss 7 versions act differently. Since it is no problem sending this request to a JBoss 7.0.2.Final, JBoss 7.1.1.Final fails at the first call of HttpRequest.getParameter(String) with the following Exception:

      java.lang.IllegalStateException: Parameters processing failed.

          at org.apache.tomcat.util.http.Parameters.processParameters(Parameters.java:407) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.tomcat.util.http.Parameters.processParameters(Parameters.java:229) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.connector.Request.parseParameters(Request.java:2874) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.connector.Request.getParameterNames(Request.java:1333) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.connector.RequestFacade.getParameterNames(RequestFacade.java:379) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at foo.bar.MyServlet.doPost(MyServlet.java:80) [classes:]

          at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:754) [jboss-servlet-api_3.0_spec-1.0.0.Final.jar:1.0.0.Final]

          at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:847) [jboss-servlet-api_3.0_spec-1.0.0.Final.jar:1.0.0.Final]

          at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:329) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:248) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.jboss.weld.servlet.ConversationPropagationFilter.doFilter(ConversationPropagationFilter.java:62) [weld-core-1.1.5.AS71.Final.jar:2012-02-10 15:31]

          at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:280) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:248) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:275) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:161) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.jboss.as.web.security.SecurityContextAssociationValve.invoke(SecurityContextAssociationValve.java:153) [jboss-as-web-7.1.1.Final.jar:7.1.1.Final]

          at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:155) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:368) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:877) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11ConnectionHandler.process(Http11Protocol.java:671) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:930) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

          at java.lang.Thread.run(Thread.java:662) [rt.jar:1.6.0_27]

       

      Some info about the software I used:

      Windows 7 Professional Service Pack 1

      Internet Explorer 9.0.8112.16421

      JBoss 7.1.1.Final

      Server and client running on the same machine (localhost)

       

      Sending a comparable request to a JBoss 7.0.2.Final with the same browser didn't force a HTTP 500 response.

       

      I know, that the request is wrong, but I'm wondering why JBoss 7.0.2 accepts this request and JBoss 7.1.1 doesn't.

       

      Is there any way to let JBoss 7.1.1 accept this request without finding out why IE9 doesn't send keys for some parameters and which those are?